BELEDİYE HABERLERİ SPOR

Sky to Sea Enduro Dağ Bisiklet Yarışı’na doğru

Dünyada karlı dağ zirvesinde başlayıp denizde biten tek yarış olması bakımından ayrı bir özelliğe sahip Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı öncesi basın toplantısı yapıldı. Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda..

Sky to Sea Enduro Dağ Bisiklet Yarışı’na doğru

Dünyada karlı dağ zirvesinde başlayıp denizde biten tek yarış olması bakımından ayrı bir özelliğe sahip Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı öncesi basın toplantısı yapıldı.

Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 23-24 Nisan günü yapılacak olan yarış öncesi 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’ndaki Olympos Teleferik’te yapılan basın toplantısına, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Meclis Üyesi ve Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Temsilcisi Ayşegül Zeybek Uçar, yarış koordinatörü Ömer Nizam, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Güney Afrikalı bisikletçi Sharjah Jonsson, Rus bisikletçi Kiril Cherkashenko, Kemerli sporcu Osman Minta ve basın mensupları katıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan Sky To Sea Enduro Bisiklet Yarışı’nın 2. Ayağına 14 ülkeden yaklaşık 150 sporcu katılacak.

İngiltere, Rusya, Güney Afrika, Azerbaycan ve Türkiye’den yaklaşık 150’ye yakın sporcunun katılacağı etkinlik, Türkiye’nin en ekstrem bisiklet yarışlarından birisi olmasının yanında, dünyada karlı dağ zirvesinde başlayıp denizde biten tek yarış olması bakımından ayrı bir özelliğe sahip.

34 kilometrelik parkurda sporcuların adeta dayanıklılıkları test edilirken, etap üzerinde karlı dağ geçişlerinin yanı sıra Olympos dağının çarşak kayalıkları, dere yatakları, orman içerisindeki zorlu patikalar geçilerek Türk rivierasının en güzel sahillerinden birisi olan Kemer plajına kurulacak denize atlayış rampası ile sporcular Akdeniz’le buluşacak.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, basın açıklamasında yaptığı konuşmasında, Kemer’in dünyanın en iyi turizm bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Turizmi çeşitlendirmek için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, “Turizmi yılladır çeşitlendirmeye çalıştık. Bununla ilgili olarak önümüzdeki günlerde yüzme yarışı, Run To Sky, Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, yol bisiklet yarışı, su altı günleri gibi organizasyonlar yapacağız. Bu tür organizasyonlar Kemer’in ve Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli. Kemer Belediyesi olarak bu tür organizasyonların her zaman içerisinde olduk ve olmayı da sürdüreceğiz. Bu yarışı dünya şampiyonasına çevirmek için de ayrıca çalışacağız. Yarışa katılacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum. Yarışta emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Meclis üyesi Semih Özdemir de her yıl düzenledikleri Seo To Sky Enduro Motosiklet Yarışlarının tam tersi olan Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışlarını düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sporcuların zor şartlar altında yarışacağına değinen Özdemir, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ederek, tüm sporculara başarılar diledi.

KETAV Başkanı Yorulmaz, dünyada ilk olması bakımından Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışının çok önemli olduğunu belirterek, “Turizm 2016’dan beri zor günler geçirdi. Turizm çeşitliliği konusunu ele alırsak bu yarış çok önemli. Spor turizminin çok büyük bir parçası. Güneş, kum ve güneş olayının dışına çıkmak zorundayız. Bu tip organizasyonlar en iyi örnekler. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de teleferik olarak yaz sezonuna hazır olduklarını belirterek, yarışların Kemer’e büyük katkısı olacağına inandığını kaydetti ve sporculara başarılar diledi.

Yarış Koordinatörü Ömer Nizam, yarış ile ilgili bilgiler verdi. Nizam, yarışlara 150’ye yakın sporcunun katılacağını ifade ederek, sporcular Tahtalı Dağı’nın karlı zirvesinden denize ineceklerini söyledi.

Yarışçıların toplamda 34 kilometrelik etapta pedal çevireceklerini anlatan Nizam, “Sporcular parkurda Kemer’in eşsiz güzelliklerini de görme imkanı yakalayacak. Yarış Kemer’de deniz seviyesinde sona erecek. İşi dünyada benzersiz hale getirmek için plajda rampa koyduk. Yarış parkuru, bisiklet turizmini tanıtmak anlamında biçilmiş kaftan. Kemer Belediyesi olarak daha önce yaptığımız bisiklet rotaları bölgede ciddi anlamda bisikletseverlerin ilgisini çekiyor.” dedi.

Kemerli bisikletçi Osman Minta da parkurun tüm sporcuları çok zorlayacağını belirterek, kıyasıya bir mücadele olacağını kaydetti.

Güney Afrikalı bisikletçi Sharjah Jonsson, Kemer’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Etapları çok beğendim. Daha ileriye gitmek için elimden geleni yapmaya hazırım. Buradaki parkur, dünya çapında düzenlenen yarışlardaki parkurlara çok benziyor. Eksik bir şey görmedim. Etaplar çok zorlayıcı. Burada yarışacak olmaktan dolayı mutluyum.” diye konuştu.

 

Rus bisikletçi Kiril Cherkashenko, daha önce 2017’de Kemer’e geldiğini hatırlatarak, “Yaklaşık 20 yıldır dağ bisikleti sporu yapıyorum. Kemer’deki coğrafyayı çok beğeniyorum. Daha önce Kemer’deki parkurları kullandım ve çok zorlayıcı. Gittiğim her yerde buranın çok iyi olduğunu anlattım ve reklamını yaptım. Organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Basın toplantısının ardından bisikletçiler karlı zirvede küçük bir gösteri sundu. Gösteri sırasında bazı sporcular zor anlar yaşarken bazıları da düştü.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL