EKONOMİ

Rotary’den bir ilk: “Çevrimiçi Liderlik Eğitimi”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Aydın, Balçova, Bodrum Rotary Kulüpleri iş birliğinde ilk kez dijital ortamda bir liderlik eğitimi düzenledi. Rotary Yarının Liderlerini Arıyor kısa adıyla “RYLA” olan Genç Liderler..

Rotary’den bir ilk: “Çevrimiçi Liderlik Eğitimi”


Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Aydın, Balçova, Bodrum Rotary Kulüpleri iş birliğinde ilk kez dijital ortamda bir liderlik eğitimi düzenledi. Rotary Yarının Liderlerini Arıyor kısa adıyla “RYLA” olan Genç Liderler Yetiştirme Eğitim programına yaşları 18 ile 30 arasında değişen 189 genç internet üzerinden online bağlanarak katıldı.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Aydın, Balçova ve Bodrum Rotary Kulüpleri bir araya gelerek ilk kez sanal ortamda bir liderlik eğitimi düzenledi.

Foto Altı: Ender Levent Özkuşçu

İçinde bulunduğumuz sürece uyum sağlayarak “Değişim” temasıyla gerçekleşen eğitimin moderatörlüğünü Rotary Yarının Liderlerini Arıyor Komite Başkanı Ender Levent Özkuşçu üstlendi.
“Değişen Dönemin Liderleri” konulu çevrimiçi liderlik eğitiminin konukları ise Uluslararası Danışman, Araştırmacı, Kadın Girişimciliği, Cinsiyet ve Kalkınma Uzmanı Dünyada En Etkili 250 Kadın Lider arasında gösterilen İmge Kaya Sabancı “Bireysel ve Toplumsal Değişim” konu başlığıyla, Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü, Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Okulu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Öğretim Görevlisi, Yeni Bir Lider Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tal Garih “Toplum” konusunda, Psikolog, Akademisyen, Eğitimci, Yazar ve Yönetim Danışmanı Prof. Dr. Acar Baltaş “Krizli Dönemlerde Duyguları, İlişkileri, Hayatı Yönetmek ve Geleceğe Hazırlamak” konularında, Thaat’s It Kurucu Başkanı Haluk Sicimoğlu “Dünya’daki Trendler neler? ve Korona Virüs Olmasaydı Neleri Konuşuyor Olacaktık?” konusunda, “Geleceğin Mesleklerinden çok Endüstrileri Önemli” diyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi, Ege Finans Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen bilgi, birikim ve tecrübelerini gençlere aktardı.


Tal Garih “Ben Değil Biz Olmalıyız” mesajını verirken, “Yüzme bilmeyen yelkene rüzgar eşlik etmez. Hedef yoksa başarılı olmak mümkün değil, en değerli bilgi bilmediğini bilmektir” şeklinde konuştu.

Dünya’nın en etkili 250 kadın lideri arasında gösterilen başarı için konforlu alanımızdan vazgeçmeyi de bilmeliyiz diyen İmge Kaya Sabancı ise, “Tercihlerim beni bu bulunduğum noktaya getirdi. Networking ben ne alabilirim değil, ben ne verebilirim diyebilmektir.” dedi. Psikolog, Akademisyen Acar Baltaş gençlere yetkin oldukları işi yapmalarını, zora ve zahmete katlanmalarını ve insanlarla fonksiyonel ilişki kurmalarını önerirken, Haluk Sicimoğlu “Covid-19 pandemisi olmasaydı dünyadaki trendler neler olacaktı ve gelecekte bizleri neler bekliyor?” konuları hakkında konuştu.

Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen ise geleceğin mesleklerini bilginin eksponansiyel arttığı gözde bilgiyle birlikte insanlığın ihtiyaç duyacağı mesleklerin de hızla değişeceğini dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL