KADIN

İKKB’den anneler günü etkinliği: “Bana anneni anlat”

İKKB’den anneler günü etkinliği: “Mevhibe İnönü’nün kızı Özden Toker’den anılar” İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Mevhibe-İsmet İnönü’nün torunu 22-24-25-26. dönem milletvekili Gülsün Bilgehan ve Mevhibe-İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’in katılımıyla..

İKKB’den anneler günü etkinliği:  “Bana anneni anlat”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği “Bana anneni anlat” – Güncel Kadın

İKKB’den anneler günü etkinliği:
“Mevhibe İnönü’nün kızı Özden Toker’den anılar”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Mevhibe-İsmet İnönü’nün torunu 22-24-25-26. dönem milletvekili Gülsün Bilgehan ve Mevhibe-İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker’in katılımıyla online olarak anneler günü etkinliği düzenledi.
İKKB Yürütme Kurulu Üyesi Işılay Arslan‘ın İKKB’de örgütlü 48 kadın derneği adına Zübeyde Hanım’ın kabri başından canlı görüntüleri de aktardığı ‘Bana anneni anlat’ isimli etkinlikte konuşan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Annelerimiz hepimizin kıymetlisi, baş tacıdır. En başta Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.

İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, duygu dolu bir toplantı yaptıklarını, şartlar gereği bu toplantıyı online organize etmek durumunda kaldıklarını söyledi. “Annelerimiz hepimizin kıymetlisi baştacıdır. Aramızdan ayrılmış annelerimizin ruhları şad olsun, yaşayanlara Allah uzun ömür versin. Korona döneminde evlerinde belki biraz sıkıldılar, ama bu dönem de geçecek” dedi.
Mevhibe-İsmet İnönü’nün kızları Özden Toker ve torunu Gülsün Bilgehan’ı bu etkinlikte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İKKB Başkanı Serter, “Bu çok değerli konukların katılımı ile annelerimizi anmak, onların gününü kutlamak büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Pembe Köşk’ten anılar

Her üyenin anneleri ile anılarını anlattığı etkinlikte konuşan İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, öncelikle İKKB üyelerine kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederek, tüm annelerin anneler gününü kutladı.
“Tarihi bir evden, Cumhuriyet’in kuruluşunu görmüş Ankara Pembe Köşk’ten sizinle beraber oluyoruz“ diyen İnönü çiftinin torunu Gülsün Bilgehan, “Atatürk ve silah arkadaşlarının bize verdikleri hakları bu günde tekrar hatırlamamız gerekiyor. Evlatlarımızın velayet, vesayet hakları, yani anne olma hakkını medeni kanunla elde ettik. Ben hep söylüyorum, bulunduğumuz coğrafyada bu hakları elde edemeyen halklar var. Aslında bir bakıma anneliğimizi bu ileri görüşe borçluyuz. Atatürk’ü ve sevgili annesi Zübeyde Hanım’ı tekrar minnetle, sevgiyle ve şükranla anıyorum” dedi.
Mevhibe-İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ise Cumhuriyet dönemine tanıklık eden ailesi ile ilgili anılarını anlattı. Annesi Mevhibe İnönü ile babası İsmet İnönü’nün evlenmelerini ve düzeyli ilişkilerini anlatan Özden Toker, “Evlendikten sonra 20 gün sonra cepheye giden babam ile annem 9 sene sonra bir araya gelebildiler, Pembe Köşk’te oturmaya başladılar. İsmet Paşa’nın kızı olarak bu evde doğdum ve Atatürk’ü aile büyüğü olarak tanıdım, aynı sofrada yemek yeme şansına eriştim” dedi.
Atatürk’ün bir ailenin yarısı eğitilmezse, o yarısının da çocuğu da yetiştireceği için, o toplumun ilerleyemeyeceğine inandığını söyleyen Toker, kadına Atatürk’ün verdiği değeri çeşitli anılarla anlattı. Sonrasında İKKB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihal Bulmamış moderatörlüğünde İKKB üyeleri anneleri ile anılarını anlattı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL