BELEDİYE HABERLERİ

Başdanışman Oğuz’dan vektörel mücadele bilgilendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Dr. Cem Oğuz, Antalya’nın 19 ilçesinde vektörel mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Pandemi sürecinin vektörel mücadele çalışmalarında olumsuz etkileri olduğunu belirten Oğuz, turistik tesisler başta..

Başdanışman Oğuz’dan vektörel mücadele bilgilendirmesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Dr. Cem Oğuz, Antalya’nın 19 ilçesinde vektörel mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Pandemi sürecinin vektörel mücadele çalışmalarında olumsuz etkileri olduğunu belirten Oğuz, turistik tesisler başta olmak üzere pek çok işletmenin kapalı olmasının ilaçlama çalışmalarında bir takım zorluklar yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti. Oğuz, “Normalleşme süreciyle birlikte vektörel kaynaklı tüm sorunlarımızın hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulduğunu hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sıkıntısız bir yaz geçirmeleri için vektörel mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Dr. Cem Oğuz da düzenlediği bilgilendirme toplantısı ile çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oğuz, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçe ve kırsal bölgelerde, 1357 personel ve 136 araçla, başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği, fare gibi halk sağlığını tehdit eden haşereye karşı biyolojik, kimyasal, fiziksel ve kültürel mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
27 BİN 625 NOKTADA DEZENFEKSİYON


Pandemi sürecinin her alanda olduğu gibi vektörel mücadelede de bazı olumsuzluklar yaşanmasına neden olduğunu belirten Başkan Sözcüsü Cem Oğuz, “Mart ayından itibaren koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında vektörel mücadelede görevli ekip dezenfekte çalışmalarını da aralıksız sürdürmüştür. 225 personel ve 53 araç ile başlatılan dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, toplu taşıma araçlarında 27 bin 625 noktada dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır” dedi.
GÜN ISILAR MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR
Antalya’nın turistik tesislerdeki ve sitelerdeki havuz sayısı bakımından Türkiye’de birinci sırada olduğunu vurgulayan Cem Oğuz, pandemi süreci ile birlikte bu havuzların kontrolsüz bırakılmasının da larva popülasyonunun artmasına neden olduğunu söyledi. Oğuz, Antalya’da özellikle gün ısıların da bakımsızlık ve dezenfektan eksiklerinin vektörel mücadeleyi zorlaştırdığına dikkat çekti. Cem Oğuz, turistik tesislerin açılması ve bu mekanların da ilaçlanabilir hale gelmesiyle sorunların azalacağını söyledi.
HALKIN DESTEĞİ ÖNEMLİ
Antalya’nın coğrafi yapısı ve iklim şartları bakımından özellikle sivrisinek, hamam böceği, karasinek ve yakarca üremesi için uygun bir yapıya sahip olduğuna vurgu yapan Oğuz, “Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyebilmektedir. Bu nedenle haşere ile mücadelenin istediğimiz başarıya ulaşmasında vatandaşlarımızın da desteğini alabilmemiz önem arz etmektedir” dedi.
NORMALLEŞME SÜRECİYLE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK
“Dumanlama çalışmasını göremeyen halkımızda ilaçlama yapılmadığı endişesi uyanmaktadır” diyen Oğuz, pandemi süreci ile birlikte gelişen olumsuzluklara rağmen dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Baş Danışman Cem Oğuz, “Normalleşme süreciyle birlikte vektörel kaynaklı tüm sorunlarımızın hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulduğunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL