EKONOMİ SAĞLIK

Salgın sonrası ‘Sağlık turizminde liderlik’ hayal değil !

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, Türkiye’nin Koronavirüs salgınında gösterdiği etkili mücadele ve diğer ülkelerle olan işbirliği süreçlerinin gelecekte ülkemizin sağlık turizmini pozitif yönde etkileyeceğini söyledi. Koronavirüs salgını..

Salgın sonrası ‘Sağlık turizminde liderlik’ hayal değil !

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, sakal ve yazı

Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, Türkiye’nin Koronavirüs salgınında gösterdiği etkili mücadele ve diğer ülkelerle olan işbirliği süreçlerinin gelecekte ülkemizin sağlık turizmini pozitif yönde etkileyeceğini söyledi.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, aşı ve tedavi çalışmaları da hızla sürüyor. Türkiye’nin koronavirüs salgınına karşı kamu, sivil toplum örgütleri ve toplumla birlikte örnek bir mücadele verdiğini anlatan Op. Dr. Evren Işık, Türkiye’nin aldığı tedbirler sayesinde virüsün ülkeye girişinin iki ay geciktiğini, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu’nun olumlu tavsiyeleri sayesinde de önlemlerin zamanında alınmış olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin ülkesinde aldığı önlemlerin yanı sıra koronavirüsle en fazla mücadelenin verildiği İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi göndermesinin de her iki ülke ve Avrupa’da sempatiyle karşılandığını anlatan Dr. Işık, “Dünyadaki salgın nedeniyle bir çok insanın sağlığı tehdit altında. Tüm dünya hastalıkla mücadele ederken, ülkemiz koronavirüsün durdurulması için tedavi ve aşı geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor. Ülkemizin bu süreçte gösterdiği örnek mücadele Avrupa halkı nezdinde büyük sempatiyle karşılanıyor. Salgın tamamen bittiğinde bu çabamızın sağlık turizmi alanında da Türkiye’ye önemli kazanımlar ve avantajlar sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle plastik cerrahi, obezite cerrahisi, diş tedavileri, androlojik cerrahiler ve saç ekimi gibi alanlarda yurt dışından çok fazla hasta alan Türkiye, salgının ardından bu ivmesini yükselterek devam ettirecektir” dedi.

YETERLİ İNSAN GÜCÜMÜZ VAR !

Sağlık turizminin Türkiye’nin bacasız sanayisi olduğunu hatırlatan Dr. Işık, “Coğrafyamızın güzelliği ve verdiğimiz hizmetin kalitesi açısından sağlık turizminde dünya liderliğine oynayabiliriz. Salgın tamamen bittikten sonra sağlık turizminde yeniden zirveye tırmanmak için yeterli insan gücü, teknoloji ve alt yapıya sahibiz. Sağlık artık tüm ülkeler açısından en stratejik sektörlerin başında gelmektedir” dedi. Androklinik markasıyla dünyanın birçok ülkesinden hasta kabul ettiklerini ifade eden Dr. Işık, salgının dünya genelinde ve ülkemizde en az kayıpla sona ermesini dilediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL