EKONOMİ SAĞLIK

Petrol sektörüne yönelik tedbirleri alındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle petrol arama ve üretim sektörüne yönelik tedbirler alındı Kovid-19 salgını sonrası petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma küresel anlamda petrol arama ve üretim faaliyetlerini olumsuz..

Petrol sektörüne yönelik tedbirleri alındı

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Vikipedi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle petrol arama ve üretim sektörüne yönelik tedbirler alındı

Kovid-19 salgını sonrası petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma küresel anlamda petrol arama ve üretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkiledi. Türkiye’nin enerji bağımsızlığının ve birçok stratejik alandaki üretimin altyapısını oluşturan yerli petrol ve doğal gaz arama ve üretiminin devam etmesi, sektörün desteklenmesi, bu sektördeki istihdamın korunması ve salgın sonrasına çok daha güçlü bir şekilde hazırlanması için pek çok destek sağlanmaktadır.

Petrol arama ve üretim sektörüne sürecin atlatılması için önemli katkı sağlayacak önlem ve destekler, Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği petrol arama ve üretim atağının sağlam ve sürdürülebilir olması için büyük önem taşıyor.

“Enerji Arz Güvenliği ve Enerji Kaynaklarında Dışa Bağımlılığı Azaltmaya Katkı Sağlamak” amacı doğrultusunda petrol arama ve üretim sektörüne yönelik alınan tedbir ve destekler şu şekildedir:

1. Son ödeme tarihi 30 Nisan 2020 olan Mart 2020 dönemi “devlet hissesi ödemeleri” 31 Temmuz 2020’ye, beyanname verme süresi 20 Temmuz 2020’ye ertelendi.

2. Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2020 olan Nisan 2020 dönemi “devlet hissesi ödemeleri” 31 Ağustos 2020’ye, beyanname verme süresi 20 Ağustos 2020’ye ertelendi.

3. Son ödeme tarihi 30 Haziran 2020 olan Mayıs 2020 dönemi “devlet hissesi ödemeleri” 30 Eylül 2020’ye, beyanname verme süresi 20 Eylül 2020’ye ertelendi.

4. Şirketlerin sahip olduğu arama ve işletme ruhsatlarından kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirme süreleri 6 ay ertelendi.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL