EKONOMİ SAĞLIK

Petkim, tıbbi malzeme ve ambalaj hammaddelerinin üretimine ağırlık veriyor

Yeni tip koronavirüse karşı Türkiye’nin mücadelesi sürerken, tıbbi malzeme ve cihazların önemi de giderek artıyor. Bu zorlu süreçte Türkiye’nin ihtiyacı olan hammaddeleri üreten Petkim, tıbbi malzemelerin ve ambalajların hammadde üretimine..

Petkim, tıbbi malzeme ve ambalaj hammaddelerinin üretimine ağırlık veriyor

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Yeni tip koronavirüse karşı Türkiye’nin mücadelesi sürerken, tıbbi malzeme ve cihazların önemi de giderek artıyor. Bu zorlu süreçte Türkiye’nin ihtiyacı olan hammaddeleri üreten Petkim, tıbbi malzemelerin ve ambalajların hammadde üretimine ağırlık vererek talepleri karşılamak için 24 saat kesintisiz çalışıyor. Petkim, son dönemde büyük talep gören maske ve tulum kumaşı için gelen hammadde talebinin de tamamını karşılıyor.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petkim, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (KOVID-19) salgınına karşı verilen mücadelede, üretim planını iç piyasanın ihtiyacına yönelik olarak sürdürüyor. Plastik, medikal ve ambalaj sanayii için hammadde tedarikinde kritik bir role sahip olan Petkim, Türkiye’de bu zor dönemde ihtiyaç duyulan hammaddeleri tedarik etmeye aralıksız olarak devam ediyor.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, virüse karşı önlem amacıyla kullanımı artan ambalaj, tek kullanımlık plastik ve medikal ürünlerin hammadde talebini 24 saat kesintisiz üretim yaparak karşılıyor. Söz konusu ürünler için petrokimya sektörünün tedarik zincirinin kritik bir önem taşıdığını kaydeden SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Dünya plastik endüstrisi, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede ürünleriyle ön saflarda yer alıyor. Türkiye’de bu sektörün en önemli oyuncusu olarak 55 yıldır iç piyasaya tedarik sağlıyor, petrokimya ürünleri ihtiyacının yaklaşık yüzde 18’ini karşılıyoruz. Hammadde sağladığımız plastik sektörü, hastaların tedavisi ve sağlık personelinin korunması için gerekli olan malzemelerin üretimini yaptığı için hammadde sorunu yaşamamalı. Bu zorlu dönemde ithalat yerine iç piyasadaki üreticilerle ivedi ve yerli çözümler geliştirebilmenin ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Petkim olarak bu süreçte yerli üreticinin hammadde taleplerine kesintisiz yanıt vererek üzerimize düşen sorumluluğu büyük bir özveri ile yerine getiriyoruz”  değerlendirmesinde bulundu.

‘ÜRETİM VE DAĞITIM KESİNTİSİZ KARŞILANIYOR’

Yeni tip koronavirüs nedeniyle global ekonominin olumsuz etkilendiğine de dikkat çeken Anar Mammadov sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçte Petkim olarak operasyonlarımız devam ediyor. Üretimimizde, bu dönemde ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin ve ambalajların girdi türlerine ağırlık verirken, gelen talepleri karşılamak için büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Örneğin son günlerde çok fazla gündemde olan maske ve tulum kumaşı üretiminde kullanılan ‘polipropilen nonwoven’ türünden gelen taleplerin tamamını karşılıyoruz. Bu kritik süreçte Petkim olarak, bu ürünlerin satış fiyatlarında herhangi bir artışa gitmezken üretim ve dağıtımı kesintisiz yerine getirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz.”

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, okyanus, açık hava, su ve doğa

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL