EĞİTİM SAĞLIK

Koronavirüs salgınında özel okul ücretleri ne olacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle 23 Martta tatil edilen okullar, bir hafta sonra uzaktan eğitime geçti. Devlet okulunda eğitimini devam ettiren öğrencilerde herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmazken, özel okullara ve kurslara yüksek..

Koronavirüs salgınında özel okul ücretleri ne olacak?

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Koronavirüs salgını sebebiyle 23 Martta tatil edilen okullar, bir hafta sonra uzaktan eğitime geçti. Devlet okulunda eğitimini devam ettiren öğrencilerde herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmazken, özel okullara ve kurslara yüksek ücretlerle kayıt yaptıran velilerin hukuki hakları gündeme geldi.
Geri Ödeme ya da İndirim Seçenekleri Sunulmalı
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, özel okulların ve kursların sözleşmelerinde taahhüt ettiği derslerin ve içeriklerin online eğitimlerdeki dersler ile bir olmadığına dikkat çekti. Okulların bir daha açılmaması durumunda hukuken belirli bir ödemenin belirlenmesi ve velilere geri ödenmesi veya gelecek yıl buna ilişkin bir indirim yapılması gerektiğini belirtti.
Koronavirüs nedeniyle yurt genelindeki ilk ve orta dereceli okullar önce bir hafta süreyle tatil edilmiş, ardından da uzaktan eğitime geçilmişti. 23 Mart itibariyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim almaya başlarken, bu konuda özel okulların izlediği yol ise veliler ve okullar arasında yapılan sözleşmeleri tekrar gündeme getirdi. Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, özel okulların verdiği online eğitimlerdeki derslerin, sözleşmede taahhüt edilen dersler ve içerikler ile aynı olmadığına dikkat çekti.
Sebepsiz Zenginleşme!
Bu derslerin daha çok ödevler ve bu ödevlerin veliler tarafından takibini gerektiren konular olduğunu ifade eden Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, “Veliler özel okullara yüklü miktarda ücret ödüyor. Ödenen ücretler içinde özellikle çocukların yemekleri ve servis bedelleri de dahil oluyor. Bunlar göz önüne alındığında veliler açısında haksız bir ödeme söz konusu oluyor.” diye konuştu.
Bu durumun özel okullar tarafından da sebepsiz bir zenginleşmeye sebep olabileceğine vurgu yapan Alperen Cihan Çetinkaya, uzaktan eğitimin Haziran ayına kadar bu şekilde sürmesi durumunda ise özel okulların ücretlerde yapılandırmaya gitmesi gerektiğine değindi.
Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, “Okulların bir daha açılmaması durumunda hukuken belirli bir ödemenin belirlenerek velilere geri ödenmesi veya gelecek yıl buna ilişkin bir iyileştirme indirim ya da yapılandırma yapılması gereklidir.” dedi. Bu durumun velilerin hukuki hakkı olduğuna değinen Alperen Cihan Çetinkaya, velilerin özel okullarla bu durumu görüşerek çözebileceğini, uzlaşma olmaması halinde dava yoluyla çözülebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL