EĞİTİM EKONOMİ

Üniversite hastanelerine tasarruf sağlayacak sistem

“Sağlık Market” uygulamasına üniversite hastaneleri de dahil edildi İZMİR (Ege Ajans)- Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, tıbbi ürün ve malzeme alımını kapsayan “Sağlık Market” sistemine üniversite hastaneleri de dahil..

Üniversite hastanelerine tasarruf sağlayacak sistem

“Sağlık Market” uygulamasına üniversite hastaneleri de dahil edildi

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

İZMİR (Ege Ajans)- Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, tıbbi ürün ve malzeme alımını kapsayan “Sağlık Market” sistemine üniversite hastaneleri de dahil edildi. Ege Üniversitesinin de içinde bulunduğu altı üniversitenin rektörleri, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir’in de katılımıyla “Tedarik İşbirliği Protokolü” imzaladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite hastanelerinde ciddi bir tasarruf sağlayacak olan bu uygulamanın hayata geçirilmesinden dolayı oldukça memnunuz. Tıbbı ürün ve malzemenin hızlı ve uygun alımının yapılmasının yanı sıra önemli tasarruf sağlayacak sisteme üniversite hastanelerinin de dahil edilmesine verdiği desteklerden dolayı  Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyorum. DMO Genel Müdürümüz ve rektörlerimizle imzaladığımız bu protokolün üniversitelerimize ve ülkemizi hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, Mehmet Talat Şimdi dahil, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava, şunu diyen bir yazı 'GAZİ KÜLTÜR MERKEZİ'

Hazine ve Maliye Bakanlığı himayesinde Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Üniversite Hastaneleri Birliği üniversite hastanelerinin mali sorunlarının çözümü ve ilaç ve tıbbi malzeme teminindeki sıkıntıları gidermek üzere çalışma başlattı. Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Ankara, Hacettepe, Gazi, Ege, Cerrahpaşa, Çukurova Üniversiteleri Rektörleri ve Başhekimlerinden oluşan Üniversite Hastaneleri Çözüm Grubu arasında iki aydır devam eden görüşmeler sonucunda Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü altında “Sağlık Market” olarak da anılan sisteme üniversite hastaneleri de dahil edildi.

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava

Bu kapsamda imzalanan protokollerle tüm üniversite ve kamu hastaneleri, tüm ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarını DMO üzerinden temin edecek. Türkiye çapında alınacak yüksek hacimli alımlarda ciddi tasarruf sağlayacak olan sistem ile ilaç ve malzeme teminindeki sıkıntılar ortadan kalkacak. Üniversite hastanelerinin mali sorunlarının yapısal ve kalıcı çözümü için ise çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık iki ay içinde bu çalışmaların da sonuca kavuşacağı tahmin ediliyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL