SPOR ÜST MANŞET

Kara antrenmanıyla rakiplerine havuzu dar ediyor

Esti A erkek sutopu takımı, 2019-2020 spor toto süper lig müsabakalarını 5. olarak tamamlayarak play off oynama hakkını kazandı. Hafta sonu yapılan playoff ilk ayağında Assk (Adalar Su Sporları) 11-10..

Kara antrenmanıyla rakiplerine havuzu dar ediyor

Esti A erkek sutopu takımı, 2019-2020 spor toto süper lig müsabakalarını 5. olarak tamamlayarak play off oynama hakkını kazandı.

Hafta sonu yapılan playoff ilk ayağında Assk (Adalar Su Sporları) 11-10 yenerek final four için umut vaat etti. Havuzların olmadığı, İzmir’de haftanın iki günü kara antrenmanı yaparak hazırlanan Esti, Sırbistan da kamp yapan takımları yenerek bir başarıya daha imza attı. Havuzsuz kalmasına ve antrenman sıkıntıları yaşamasına rağmen başarılı takımları birer birer geçen ESTİ aldığı sonuçlarla İzmir’in de göğsünü kabarttı.

Havuz konusunda sıkıntılı olan İzmir’de antrenman yapmakta güçlükler yaşadıklarını ve bu konuda İzmir’in önde gelen iş insanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den destek beklediklerini belirten ESTİ Başkanı Hüseyin Egeli, “Milli Takım’a en çok sporcu veren, İstanbul takımlarının hegemonyasına dur diyen ESTİ’nin başarılarına yakışır bir havuzu olmalı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde 81 ilde başlatılan ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi tüm şehirlerde hayata geçirilirken İzmir havuzsuzluk yüzünden bu projenin dışında kaldı. Havuzu bulunmadığı ve üniversite havuzlarının bu yarışları kaldıracak kapasitesi olmadığı için Yüzme İl Şampiyonası’nın Manisa Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşek olması İzmir için büyük bir ayıp. Ayrıca üniversite havuzlarının yüksek kiraları kulüplerin belini büküyor” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL