GÜNDEM SAĞLIK

Hükümlüler sağlık kurumları için ayda 1,5 Milyon maske üretiyor

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumlarında ayda 1,5 milyon tek kullanımlık yüz maskesi üretilerek hastanelerin ihtiyacı karşılanıyor. Ayrıca hükümlülerin imal ettiği ameliyat önlüğünden sedye örtüsüne, temizlik malzemelerinden göz pamuğuna 393 bin..

Hükümlüler sağlık kurumları için ayda 1,5 Milyon maske üretiyor

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumlarında ayda 1,5 milyon tek kullanımlık yüz maskesi üretilerek hastanelerin ihtiyacı karşılanıyor. Ayrıca hükümlülerin imal ettiği ameliyat önlüğünden sedye örtüsüne, temizlik malzemelerinden göz pamuğuna 393 bin 751 parça hastane tekstil ve tek kullanımlık ürün de, başta devlet ve üniversite hastaneleri olmak üzere 35 farklı kuruma teslim edildi.

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesinde tutuklu ve hükümlüler onlarca iş kolunda faliyet göstererek yaptıkları üretim çalışmaları koronavirüs tedbirleri çerçevesinde durduruldu. Ancak Adalet Bakanlığı Koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan hastane tekstil ürün ihtiyacını karşılamak için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla İşyurtları bünyesinde yeni bir iş planını devreye soktu. İşyurtları kurumu başta tek kullanımlık maske olmak üzere 11 ceza infaz kurumundaki atölyelerde hükümlüler tarafından üretilen tulum, ameliyat önlüğü, göz pamuğu gibi 80 çeşit hastane tekstil ürünü ve tek kullanımlık ürünün imalatına hız verdi.

HASTANE TEKSTİL ÜRÜNÜ ÜRETİMİNE 36 CEZA İNFAZ KURUMU DAHA KATILABİLİR

Şu anda 6 ceza infaz kurumundaki hükümlüler tarafından ayda 1,5 milyon tek kullanımlık yüz maskesi üretilerek birçok hastanenin ihtiyacı karşılanıyor. Bu yerlere ilaveten üretim yapabilecek 36 ceza infaz kurumunun listesi de Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne bildirildi. İşyurtları Kurumu bünyesinde bu kapsamda gelecek siparişlerin karşılanması için üretim çeşitliliğinin artırılması planlanıyor. Hükümlülerin imal ettiği ameliyat önlüğünden, sedye örtüsüne, temizlik malzemelerinden göz pamuğuna 393 bin 751 parça hastane tekstil ve tek kullanımlık ürün de, başta devlet ve üniversite hastaneleri olmak üzere 35 farklı kuruma teslim edildi.

İşyurtları Kurumu bünyesindeki atölyelerde, hükümlüler tarafından üretilen 5 milyon 123 bin 770 adet spanç hastanelere gönderildi. Yıl içinde 5 milyon adet spanç ve 940 bin 926 parça tek kullanımlık ürünün kademeli olarak teslim edilmesi bekleniyor.

Öte yandan Kovid-19 vakalarının çoğalmasıyla birlikte vatandaşların temizlik malzemelerine olan ihtiyacının artması üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatları ile İşyurtları’ndaki kolonya, temizlik malzemeleri ve sağlık malzemeleri imalatı da artırılmıştı. Diyarbakır Açık, Isparta E Tipi Kapalı ve Açık ile Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüklerinin, aylık 70 bin 500 litre kolonya üretimi hedefiyle çalışmalara başladı. Ayrıca Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğünce aylık 100 ton el dezenfektanı üretilecek.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL