BELEDİYE HABERLERİ

Gazipaşa’da bitki üretim merkezi tamamlandı

Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan bitki üretim merkezi tamamlandı. Şehrin farklı yerlerindeki yeşil alanlara dikilmek üzere süs bitkileri, mevsimlik çiçek ve çeşitli türde fidan yetiştirilmeye başlanıldı.Gazipaşa Belediyesi..

Gazipaşa’da bitki üretim merkezi tamamlandı

BİTKİ ÜRETİME BAŞLANDI

Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan bitki üretim merkezi tamamlandı. Şehrin farklı yerlerindeki yeşil alanlara dikilmek üzere süs bitkileri, mevsimlik çiçek ve çeşitli türde fidan yetiştirilmeye başlanıldı.Gazipaşa Belediyesi tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yapılan bitki üretim merkezi yaklaşık 5000 metrekarelik bir alanı kapsayan alanda yaz-kış üretim yapılacak.Gazipaşa’nın farklı bölgelerindeki yeşil alanlara dikilmek üzere Kufeya, Kadife, Lavanta, İpomoea, Petunya , Sardunya, Taflan, Likstrün, Biberiye, Ateş Dikeni, Berberis, Kaya Sarmaşığı ve Hanımeli gibi otsu bitkilerin yanı sıra, Benjamin ve çeşitli türde çam fidanları da yetiştiriliyor.

Her türlü hava şartlarında üretimin sağlıklı bir şekilde yapıldığı sera alanında  üretimi yapılan bitkiler, Gazipaşa’nın değişik yerlerinde bulunan Çocuk Oyun Alanı ve Dinlenme Parkları başta olmak üzere refüjlere, yol kenarlarına dikimi gerçekleşecek.

 

“DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAĞIZ”
Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “İlçe genelinde vatandaşların nefes alabilecekleri yeşil alanlar yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gazipaşa Belediyesi olarak çiçek, ağaç ve çalı guruplarını kendimiz yetiştirmek için kolları sıvadık. Bu kapsamda Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 5000 m2 alan üzerinde 1000 m2 kapalı sera yapımı çalışmalarını tamamladı. Kurulan serada çiçek, ağaç ve çalı grupları yetiştirerek bitki maliyetini düşürüp, dışa bağımlılığı azaltacağız. İlçemize hayırlı olmasını temenni ederim. ” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL