SAĞLIK ÜST MANŞET

Beyinde kalp görüntüsü uzmanları şaşkına çevirdi

İzmir’de bir görüntüleme merkezinde MR’ı çekilen hastanın beyin filminde kalp görüntüsünün ortaya çıkmazı uzmanları şaşkına çevirdi. 45 yaşındaki erkek hasta, beyin MR filmi çektirmek için Alsancak’ta hizmet veren Lotus Görüntüleme..

Beyinde kalp görüntüsü uzmanları şaşkına çevirdi
Görüntünün olası içeriği: ekran ve iç mekan
İzmir’de bir görüntüleme merkezinde MR’ı çekilen hastanın beyin filminde kalp görüntüsünün ortaya çıkmazı uzmanları şaşkına çevirdi.
45 yaşındaki erkek hasta, beyin MR filmi çektirmek için Alsancak’ta hizmet veren Lotus Görüntüleme Merkezi’ne başvurdu. Gerekli hazırlıkların ardından hasta MR Cihazı odasına alındı. Radyoloji Teknikeri Mustafa Özgül, baş ağrısı şikayetiyle merkezlerine başvuran hastanın MR çekim işlemini başarıyla tamamladı. Radyoloji uzmanlarına gönderilmek üzere hazırlık yaparken hastanın beyin filminde meslek hayatında bugüne kadar rastlamadığı bir görüntüyle karşılaştı. Özgül, beynin iki lobunu birleştiren Ventriküller Korpus Kallosum bölgesinde bir kalp olduğunu gördü.
İLK DEFA KARŞILAŞTIK
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ekran, ofis, masa ve iç mekan
8 yıldır sektörde olmasına rağmen böyle bir görüntüyle ilk defa karşılaştığını anlatan Özgül, “Merkezde çalışan diğer sağlık profesyonelleri de beyindeki görüntüyü görünce çok şaşırdı. Beyinde kalp benzeri bir görüntünün ortaya çıkması çok nadir yaşanılan bir durumdur” dedi. Özgül, çekilen MR filmi değerlendirmesinde hastanın beyninde ‘hidrosefali’ tespit ettiklerini, hastanın üçüncü basamak bir hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL