EKONOMİ ÜST MANŞET

Yunan Büyükelçi: “Ege’yi birlikte pazarlayalım”

Fotoyazı1: (soldan) Yusuf Öztürk, Michael-Christos Diamessis, Kenan Yalavaç, Argyro Papoulia Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, aralarında derin tarihi bağların bulunduğu İzmir ile Selanik şehirlerini deniz ulaşımı ve deniz turizmiyle birbirine..

Yunan Büyükelçi: “Ege’yi birlikte pazarlayalım”

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
Fotoyazı1: (soldan) Yusuf Öztürk, Michael-Christos Diamessis, Kenan Yalavaç, Argyro Papoulia

Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, aralarında derin tarihi bağların bulunduğu İzmir ile Selanik şehirlerini deniz ulaşımı ve deniz turizmiyle birbirine bağlamanın ve kruvaziyer turizminde Ege’yi dünyaya birlikte pazarlamanın hem Türkiye’nin hem Yunanistan’ın menfaatine olduğunu söyledi.
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ile beraber İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret eden Büyükelçi Diamessis, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Deniz ve Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede, kruvaziyer gemiler için Ege’nin birlikte tanıtıp pazarlanmasına yönelik ortak paket hazırlanması, İzmir ile Selanik arasında planlanan deniz yolu hattının kurulması için çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
KRUVAZİYER GEMİLER İÇİN ORTAK PAKET
Yunanistan Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizminde iki ülkenin ortak paket hazırlayıp Ege’yi birlikte tanıtıp pazarlayabileceklerini söyledi. İzmir-Selanik ve İzmir-Midilli arasındaki deniz ulaştırmasının geliştirilmesi üzerinde duran Diamessis, “İzmir ile Selanik arasında yolcu taşımacılığının yanı sıra Ro-Ro hattı ile iki limanı birbirine bağlamak, hepimize büyük avantaj sağlayacaktır” dedi.
Büyükelçi Diamessis, Türk ve Yunan mutfaklarının birbirine çok benzediğini, Yunan yemeklerini tanıtan Türkçe broşürler bastırdıklarını belirterek, gastronomi alanında da işbirliği çağrısında bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
Fotoyazı:2(soldan)Hakkı Deniz, Yusuf Öztürk, Michael-Christos Diamessis, Argyro Papoulia, Kenan Yalavaç, Halil Hatipoğlu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL