SPOR ÜST MANŞET

Yol bisikleti yarışları 14 Şubat’ta

Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, 225 sporcunun katılımıyla 14 Şubat’ta başlayacak. Nefes kesecek yarışta ilçenin tanıtımı da yapılmış olacak. GAZİPAŞA’DA gerçekleştirilecek olan Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, elit..

Yol bisikleti yarışları 14 Şubat’ta

Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, 225 sporcunun katılımıyla 14 Şubat’ta başlayacak. Nefes kesecek yarışta ilçenin tanıtımı da yapılmış olacak.

GAZİPAŞA’DA gerçekleştirilecek olan Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, elit kadınlar ve elit erkekler kategorilerinde toplam 225 sporcunun katılımıyla 14 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Dünya Bisiklet Birliği(UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu takviminde bulunan Uluslararası Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları 14 Şubat Cuma günü ilçemizde yapılacak. 2.1 kategorisinde düzenlenecek olan yol bisikletinde elit kadınlar ve elit erkekler yarışacak. Elit kadınlar kategorisinde 7 ülkeden 13 takım ve 75 sporcu 115 kilometre pedal çevirecek.  Kadın sporcuların yarışı saat 09.00’da başlayıp 12.30’da sona erecek. Elit erkekler kategorisinde ise 16 ülkeden 25 takım ve 150 sporcu 148 kilometre pedal çevirecek. Erkeklerin yarışı saat 13.00’da başlayıp 17.30’da sona erecek. Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, Gazipaşa Havalimanı Kavşağı’ndan start alacak. Güney Mahallesi’nden U dönüşü yapacak olan sporcular, havalimanı kavşağı ile yeni ve eski Alanya-Gazipaşa yolundan tur atarak zorlu parkuru Kahyalar Mahallesi’nde sonlandıracak.

Mehmet Ali Yılmaz

BAŞKAN YILMAZ, TÜM HALKI DAVET ETTİ

Bisiklet yarışlarını izlemeye tüm ilçe halkını davet eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “UCI Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonuna, emeği geçen kurumlarımıza ve kişilere teşekkür ederim. İlçemizi dünyaya tanıtmak için bu tür uluslararası organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz. Bisiklet yarışlarını izlemeye tüm halkımız davetlidir” dedi.

SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARI

İlçemizin en iyi şekilde tanıtımı ve herhangi bir kazanın meydana gelmemesi açısından yarışların yapılacağı güzergâhların araç sürücüleri tarafından kullanılmamasını isteyen Başkan Yılmaz, alternatif yolların kullanılmasını istedi. Başkan Yılmaz,”Cuma günü Yeşilöz- Havalimanı, Kahyalar-Macar-Muzkent-Güneyköy arasında gün boyu bisiklet yarışları olacağından, ilçemizin en iyi şekilde tanıtımı ve herhangi bir kaza olmaması için vatandaşlarımızın araçlarıyla yarışın olduğu devlet yoluna çıkmamaları, hayvan sürüleri olan vatandaşların sürülerini bu yollarda kesinlikle götürmemelerini istiyorum. Ayrıca, tüm karayolu kullanıcılarının yarışlar süresince,  tali yollardan yarışların yapılacağı güzergâhtaki devlet yoluna çıkmamalarını,  trafik güvenliği açısından yarış güzergâhının boş bırakılarak alternatif yolların kullanılmasını rica ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL