EĞİTİM ÜST MANŞET

STEMBUS ile 4000 çocuğa eğitim

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 4 bin okul öncesi çocuk için STEMBÜS’ü hizmete sundu. İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programı doğrultusunda Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Okul öncesinde her..

STEMBUS ile 4000 çocuğa eğitim

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 4 bin okul öncesi çocuk için STEMBÜS’ü hizmete sundu. İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programı doğrultusunda Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Okul öncesinde her çocuk stembus ile buluşuyor” projesi kapsamında geliştirilen STEMBÜS, Karşıyaka’daki dezavantajlı bölgeler de dahil olmak üzere okul öncesi 4 bin çocuğa hizmet vermek için mobil araçla hizmete başladı.


İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programı doğrultusunda Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Okul öncesinde her çocuk stembus ile buluşuyor” projesi kapsamında geliştirilen STEMBÜS, Türkiye’de ilk defa Karşıyaka ilçesinde hizmete sokuldu. Törenle hizmete başlayan STEMBÜS’ün açılışına Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri, Kurum yöneticileri, İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri ve çok sayıda okuldan öğrenciler katıldı.

“Bu eğitim modeli dünyada yayılıyor.”

STEM eğitiminin dünyada yayıldığını belirten Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Evlatlarımız için böyle güzel bir hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz çağda sorgulayan, araştıran, sonuç üretmeye ve üretime dönük çalışmalar anlam kazandı. Bu eğitim modeli dünyada yayılıyor. Kodlama mantığı da çok fazla yaygın hale geldi.

Bilim Teknoloji ve Mühendislik alanında çocuklarımızın sorgulama ve muhakeme yeteneklerinin gelişmesini amaçlıyoruz. Mobil aracımız dezavantajlı bölgelerde bulunan okullara da hizmet vererek eğitimde fırsat eşitliği sağlanacak. Bu anlamda okul öncesindeki çocuklarımızı teknolojik eğitimle buluşturarak onların geleceklerine katkı sağlamak üreten geliştiren ve yeni teknolojiler üretmek çok önemli” dedi.

Çocuklar Bilgiye kolay Erişebilecek

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ise “Eğitimde ilklerin şehri olan Karşıyaka’da yine bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu projeden Karşıyaka’daki okul öncesi çağında eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrencimiz faydalanacak. STEM otobüsünün sunmuş olduğu robotik tasarım, inovasyon, fen ve matematik bilimleri atölyeleri düzenlenerek STEM eğitime yönelik dezavantajlı bölgeler dahil olmak üzere eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak bilgiye erişebilen çocuk sayısını artırmayı hedefliyoruz.

STEM eğitimini ülkemizin eğitim sistemine entegre etmek ve ülke genelinde yaygınlaşması için örnek bir uygulama modeli oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projenin STEM Otobüsünün öncelikle Karşıyaka ilçemize, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projeye destek veren İzmir Kalkınma Ajansı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Karşıyaka Kaymakamlığı’na ve projenin yazılımda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

STEMBÜS

Çağın dijital gereksinimleri doğrultusunda, öğrencilerin bu dünyaya hazırlanması ve özellikle bilişim konusunda yaratıcılıklarını artıracak bir seviyeye ulaşmaları için geliştirilen bir eğitim modeli olan STEM eğitimi, mobil araçla ilk defa Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen ve STEMBÜS adı verilen mobil araç, okulları tek tek dolaşarak 4 bin çocuğa inovasyon, fen, matematik, robotik tasarım konularında hizmet verecek.


Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinin İngilizce baş harflerinden oluşan ve dünyada giderek yaygınlaşan STEM eğitimi, Karşıyaka’daki dezavantajlı bölgeler de dahil olmak üzere okul öncesi 4 bin çocuğa hizmet vermek için mobil araçla hizmete başladı.

Projeyle birlikte son teknolojik istemlerle donatılan STEMBÜS adı verilen otobüste sunulan robotik tasarım, inovasyon, fen ve matematik atölyeleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenerek çocukların gelişmesi sağlanacak.

Proje ile dezavantajlı bölgeler dahil olmak üzere okul öncesi dönemindeki yaklaşık 4 bin çocuğa erişim sağlanacak ve çocukların yaratıcı düşünme problem çözme inovasyon buluş yapabilme becerileri ile özgüvenlerini geliştirecek ortamlar sağlanmış olacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL