SAĞLIK ÜST MANŞET

Mide botoksu ile ameliyatsız zayıflamak mümkün

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal obezite ile mücadelede mide botoksunun önemli bir uygulama olduğunu belirterek ameliyatsız zayıflamanın mümkün olduğunu söyledi. Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen..

Mide botoksu ile ameliyatsız zayıflamak mümkün

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal obezite ile mücadelede mide botoksunun önemli bir uygulama olduğunu belirterek ameliyatsız zayıflamanın mümkün olduğunu söyledi.

Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite hastalığı sıklığını artırarak devam ediyor. Obezite ile mücadelede sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biri de cerrahi bir işleme ihtiyaç duyulmadan yapılan mide botoksu işlemi. İzmir Özel Medifema Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal, mide botoksu işlemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşlem ayaktan uygulanıyor
Dr. Çatal Mide botoksunun ameliyatsız bir işlem olduğunu belirterek “Mevcut vücut anatomisini ve fizyolojisini bozmayan, ameliyat gibi yara izi bulunmayan, ayaktan uygulanabilen, hastanede yatmayı gerektirmeyen bir yöntem olarak endoskopik yöntemle mide botoksu uygulaması ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.

Daha az açlık hissi oluşuyor
Ameliyat yarası olmamasının ve yatış gerektirmemesinin büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Dr. Çatal bu işlemin uygulanmasına ilişkin şunları söyledi:
“Endoskopi olarak mide içine girilerek botoks (botulinum toksini) ilacı mide duvarına enjekte edilir. Bu sayede mide kaslarında kısmi felç gelişir ve mide boşalması yavaşlar kişi tokluk hisseder. Ayrıca mide fundus bölümündeki açlık hissi oluşturan bölümde işleme dahil edildiğinden daha az açlık hissi oluşur ve kilo verimi başlar.”

Vitamin ve mineral kaybı yok
Dr. Çatal hastanın geçireceği süreçte bir diyet programın olduğunu kaydederek işlemin yapıldığı ilk gün genelde sıvı gıdalar tüketildiğini belirtti. Dr. Çatal sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 gün ve 1 ay sonra kontrollere çağrılır. Mide botoksunda midenin bir kısmının alınması ya da barsakla bypass şeklinde birleştirme gibi işlemler yapılmadığı için vitamin mineral kaybı olmamaktadır“ şeklinde konuştu.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal, bu uygulamanın etkisinin 6 ay sürdüğünü ve bu nedenle mide botoks uygulamasından sonra diyet ve egzersiz işlemlerinin düzenli olarak uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL