EĞİTİM SPOR ÜST MANŞET

Ege Dolphins Amerikan Futbol Takımı şampiyonluğa koşuyor

İZMİR(Ege Ajans)- Üniversitelerarası Korumalı Futbol Ligi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini mağlup ederek grup liderliğinde büyük bir avantaj elde eden Ege Üniversitesi Ege Dolphins Amerikan Futbol Takımı şampiyonluğa emin adımlarla koşuyor…

Ege Dolphins Amerikan Futbol Takımı şampiyonluğa koşuyor

İZMİR(Ege Ajans)- Üniversitelerarası Korumalı Futbol Ligi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini mağlup ederek grup liderliğinde büyük bir avantaj elde eden Ege Üniversitesi Ege Dolphins Amerikan Futbol Takımı şampiyonluğa emin adımlarla koşuyor. Takımın Sportif Koordinatörü Salim Alpak ve takım kaptanları Bayram Can Korucu, İbrahim Kaçar ile Oğuzhan Sevim takım hakkında bilgiler verdi.

Ege Üniversitesi Dolphins Amerikan Futbol Takımının Türkiye’nin en köklü ve en eski takımlarımdan birisi olduğunu söyleyen Sportif Koordinatör Salim Alpak, “Amacımız oyuncularımızı bu spor aracılığıyla sigara, alkol ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, hayatlarının en kritik dönemlerinde, gelecekleri için çok önemli olduğunu düşündüğümüz ekip çalışmasının önemini oyuncularımıza kavratmaktır” dedi.

Takımın ligdeki durumu ve hedefi hakkında da önemli bilgiler veren Alpak, “Bu sezon son yıllarda oluşturduğumuz 70 kişinin üzerinde genç oyuncu kadromuzun güçlenip tecrübelenmesiyle birlikte hedeflerimizi daha da yukarı taşıma şansı bulduk. Grubumuzda aldığımız iki önemli galibiyetten sonra, grup birincisi olma yolunda büyük avantaj yakaladık. Bu moral ve motivasyonla beraber koçlarımızın ve oyuncularımızın hedefi, bu sezon kalan tüm maçları kazanıp şampiyon olmaktır. Ayrıca bizi bu yolda destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve tüm Ege Üniversitesi personeline teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Ege Dolphins’in 3 Kaptanı da Şampiyonluktan Emin
Ege Üniversitesi Dolphins Amerikan Futbol takımının kaptanları Bayram Can Korucu, İbrahim Kaçar, ile Oğuzhan Sevim ise takımın moral motivasyonunun üst düzeyde olduğunu ve şampiyonluğa inandıklarını söylediler.
Takım kaptanlarından Bayram Can Korucu, “Takımımızda yer alan tüm arkadaşlarımız bu takım için canla başla çalışıyor. Geçen hafta ve bu hafta iki maçımız vardı. Geçen hafta oynadığımız maçı Yaşar Üniversitesi ile yaptık. Onu kazandık. Bu hafta da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini mağlup ettik. Hedefimiz, grubu lider olarak tamamlamak. 29 Şubat’ta Pamukkale Üniversitesi ile yapacağımız maçımız grup aşamasının son maçı. Eğer o maçı da kazanırsak grubu lider olarak tamamlayıp finallere gitmeye hak kazanacağız” dedi.
Son maç öncesinde takım hakkında görüşlerini aktaran Bayram Can Korucu, “ Birlikte çalışıp bir takım olabilmek için çok uğraştık. Yıllardır takımımızdan çok fazla oyuncu gitti ve geldi. Onları bu takıma adapte etmek, takımımızın felsefesini onlara aşılamak ve her farklı düşünceyi bir vücudun parçası gibi ortak bir düşüncede birleştirmek için büyük uğraş verdik. Birlikte çalışıp bir aile ortamı yaratmak hedefledik ve bunu zor uğraşlar sonunda başardık. Şampiyonluk için hepimiz kenetlenmiş durumdayız ve şampiyonluğa olan inancımız tam” diye belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL