EKONOMİ ÜST MANŞET

Dünya turizm liderinden İzmir’e övgü

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı kapılarını profesyonel ziyaretçilere açtı. Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Günter Ihlau “İzmir, tüm bileşenleri ile turizm için harika bir şehir”..

Dünya turizm liderinden İzmir’e övgü

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı kapılarını profesyonel ziyaretçilere açtı. Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Günter Ihlau “İzmir, tüm bileşenleri ile turizm için harika bir şehir” dedi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fuarı, muhteşem bir açılışa sahne oldu. Birbirinden eğlenceli etkinliklerin yer aldığı fuarda; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan 400 marka yer aldı.

Fuarın açılışına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜRSAB Başkanı Firuz Barboros Bağlıkaya, ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, İzmir Aşcılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak ile sektörün önde gelen isimleri katıldı.

“Türkiye gibi kimse büyümedi”

Günter Ihlau

 

Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Günter Ihlau, Türkiye’nin bir destinasyon olarak Alman pazarı için büyük önem taşıdığının altını çizerek “Hiçbir ülke Türkiye gibi son 20 yılda bu kadar hızlı gelişmedi. Türkiye’deki güneş, deniz ve tarihin kendileriyle olan doğal kombinasyonu dünyada eşi benzeri olmayan bir kombinasyon. İzmir harika bir şehir, büyük ve başarılı bir geleceği olduğuna turizmciler olarak inanıyoruz” dedi.

Hedef 60 milyon turist

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Ege Bölgesi ve ülkemiz açısından büyük önem arzeden turizm sektörünün yüzlerce sektörü birbirine bağladığını hatırlatarak “Hizmet sunulması için güçlü bir altyapıya ihtiyaç var, fuarlar bu anlamda çok önemli” dedi. Geçtiğimiz yıl ülkemize 52 milyona yakın ziyaretçi geldiğini ve 35 milyon dolara yakın turizm geliri sağlandığını hatırlatan Ayyıldız “2020 yılında ülkemize 60 milyona yakın turist geleceğini tahmin ediyoruz. Bu amaca ulaşmak için işbirliği yapmalıyız” dedi.

İzmir’e özel aplikasyon

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 2.5 milyon dolar ticaret hacmiyle HORECA Fuarı’nın turizm sektörü ve İzmir için çok önemli olduğunu söyledi. Soyer “Profesyoneller ve turizme yön veren temsilcilerin yer alacağı bu fuarın önemi, 400’den fazla firmanın da katılımıyla daha da artıyor” dedi. İzmir doğal kültürel ve tarihi değerleri ile turizm sektörü için paha biçilemez olduğunu vurgulayan Soyer “İzmir’in destinasyonunu hazırlamaya başladık. Tüm turizm alanlarını bir bir görsel ve yazılı şekilde belgeleniyor. Geliştireceğimiz özel bir mobil aplikasyonla tüm dünyaya açılacağız” diye konuştu.

İzmir Çeşme Projesi için bir araya gelecek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise HORECA Fair’in hızla geliştiğine dikkat çekti. Özgener, farklı turizm modellerini geliştirmeye çalıştıklarını belirterek “Gastronomi ve kültür turizmini bir füzyon haline getiriyoruz. İzmir cazibe merkezi haline gelebilmesi için direk uçuşların önemine inanıyoruz. İzmir’den Milano, Budapeşte’ye direk seferlerin başlayacağını müjdeliyorum. Bu gelişmeler yatırımcıların gözünde önemli olmasını sağlayacak. Kruvaziyer gemilerinin İzmir’e tekrar gelmesi için görüşmeler yapıyoruz. İzmir’in turizmini çok uzun süreye yaymak, potansiyelini artırmak için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy’un Çeşme Projesini destekliyoruz. Bu proje İzmir turizmine iyi gelecek. Bakanımızı İzmir’e davet edip Çeşme planını, tartışacağımız bir toplantı da düzenleyeceğiz” dedi.

İzmir 3D ile büyüyecek

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır da bu fuarın turizmcilerin ve otel ekipmanları üreten firmaların pazar arayışlarına son verdiğini belirterek “Türkiye turizmi açısından 2019 yılı rekor yılı oldu.

Dış pazardan gelen turist sayısı 51 milyonu buldu. Turist sayısının yanı sıra nitelikli turistin artması için bu tür fuarlara olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz” dedi. Mehmet İşler ise İzmir’de tüm sivil toplum örgütlerinin birbirlerine olan desteklerine dikkat çekerek “İzmir 3D ‘Değişim, Dönüşüm ve Dinamizm’ formülüne tamamen uyuyor. Kent bu formül ile büyüyecek” dedi.

Fuar denilince İzmir

TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya da fuarların bir çocuk gibi olduğunu, emeklerle büyüdüğünü vurgulayarak “Çok eski tarihlerden beri Türkiye’de fuar denilince akla ilk İzmir gelir” dedi. Sunexpress Ticaret Direktörü Peter Glade ise sürdürülebilir turizm için gelen turistin İzmir ile bütünleşmesi gerektiğine dikkati çekerek, kontrol edilebilir ve istikrarlı olması nedeniyle “yavaş büyümeyi” önerdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL