EKONOMİ ÜST MANŞET

Çeşme’deki Arap yatırımcı iddiası fos çıktı

Çeşme ve Urla’da 511 arazinin kamulaştırılmasının bir Arap şirketinin hazırladığı proje olduğu öne sürülmüştü. Yatırımın aslı ortaya çıktı. Çeşme Life Dergisi başarılı bir gazetecilik çalışması ortaya koyarak  Çeşme’de planlanan projenin..

Çeşme’deki Arap yatırımcı iddiası fos çıktı

Çeşme ve Urla’da 511 arazinin kamulaştırılmasının bir Arap şirketinin hazırladığı proje olduğu öne sürülmüştü. Yatırımın aslı ortaya çıktı.

Çeşme Life Dergisi başarılı bir gazetecilik çalışması ortaya koyarak  Çeşme’de planlanan projenin sahiplerine ulaştı. İşte “Yeni Çeşme” projesi haberinin detayları:

YATIRIMCI TÜRK ŞİRKETİ
Sosyal medyada paylaşılan Suudi yatırımcının aslında SND Yatırım A.Ş. olduğunu ve yüzde doksanı Türk ortaklı bir şirket olduğunu öğrendik. Öte yandan; aynı yatırımcının Alaçatı havalimanı ihalesine giren firmalardan biri olduğu da görüldü.

KAMULAŞTIRMAYLA İLGİMİZ YOK
Firma sahipleri, “Bizim proje bölgemiz ve talebimiz tamamı hazine arazisi olup, kamulaştırma kararından ve bölgenin turizm alanı ilanından çok önce Alaçatı Havalimanı projesinden sonra hazırlanmış ve Turizm Bakanlığı’na sunulmuştur. Bakanlık bölgede bizim de talep ettiğimiz alanı da içine alan bir çalışma yapacağını ve daha sonra ihale yoluna gideceğini bildirmesi üzerine, biz projemizi Cumhurbaşkanlığı’na sunduk” diyen firma yetkilileri, yatırımcının Türk olduğunun altını çizdi.

ÇEŞME’YE SUUDİ ARABİSTANLI DEĞİL TÜRK YATIRIMCI GELİYOR
“Bu bir yap, işlet, devret projesidir. Kamulaştırma ve Arap sermayesiyle ilgisi yoktur” diyen yetkililer, “Cumhurbaşkanlığı’na projeyi sunduk, bizim şirket yapımızın %90’ı Türk ve kalan %10’luk bölümü de kamu ortaklığına ayrılmıştır” dedi.

“SUUDİ ARABİSTAN MERKEZLİ ALBASSAM GRUP’UN LONDRA ŞİRKETİNDEN KREDİ ALDIK”
Albassam’ın proje ile ilgisinin ne olduğunu sorduğumuzda yetkililer, “Ülke ekonomisine yaklaşık 2 Milyar ABD Doları katma değer sağlamayı öngördüğümüz bu montandaki projede her yatırımcı gibi kaynak arayışına girdik. Ve kredi kaynağımızı da şeffaf bir şekilde proje sunumumuzda yetkililerle paylaştık” dedi.

“ÇEŞME ÜZERİNDE SPEKÜLASYON YAPILIYOR”
SND Yatırım A.Ş. Ortakları, “Projede üzerinden gemiler geçecek büyüklükte kanallar var, Araplar Çeşme’yi aldı. Bakanlık vatandaşın arsalarını kamulaştırıyor. Çeşme’yi Araplara sattılar gibi” provakatif söylemlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.
Bakanlık tarafından yapılan kamulaştırmayla ilgilerinin olmadığını belirten yetkililer “Krediyi Londra’dan Suudi Şirketten temin ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL