BELEDİYE HABERLERİ ÜST MANŞET

Bursa’da Güney Kore rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın Güney Kore’de tanıtılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Türkçe ve kılıç kalkan oyununu öğrenen Koreli 7 öğrenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Güney Kore ile tarihten..

Bursa’da Güney Kore rüzgarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın Güney Kore’de tanıtılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Türkçe ve kılıç kalkan oyununu öğrenen Koreli 7 öğrenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Güney Kore ile tarihten gelen bağı Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle daha da güçlendirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Şehrimizi dünyanın farklı şehirlerinde tanıtmanın derdi ve heyecanı içerisindeyiz. Atalarımız, zamanında Güney Kore’nin hürriyeti için mücadele etti. Şehitler verdik. Dolayısıyla, bu anlamlı buluşma nedeniyle Koreli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Koreli öğrencilerden kılıç kalkan oyunu

Büyükşehir Belediyesi’nin, 2019 yılında Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği ve BEBKA desteğiyle, Bursa’nın Güney Kore’de tanıtılmasına yönelik başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Yapılan faaliyetlerin bir parçası olarak Hankuk Üniversitesi’nde Türkoloji okuyan ve Seul Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonuyla Bursa’nın kılıç kalkan oyununu öğrenen 7 öğrenci, Türk Hava Yolları (THY) ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bursa’yı ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la bir araya geldi. Başkan Alinur Aktaş, kendisiyle görüşen Koreli öğrencilerle sohbet ederek, Güney Kore’de gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin misafir öğrencilerin görüş ve düşüncelerini aldı. Başkan Aktaş’la buluşmanın ardından Bursa’yı gezen Koreli öğrenciler, şehrin kültürel, turistik ve tarihi zenginliklerini yerinde görme fırsatını buldu. Ayrıca Orhangazi Meydanı’nda Koreli kılıç kalkan ekibi ile Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği, ortak gösteri yaptı. Gösteri sırasında Koreli 4 kız öğrenci, ülkelerinde öğrendikleri Kafkas dansı ile bir gösteri daha gerçekleştirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL