BELEDİYE HABERLERİ

Bornova Misketi için  yeni bağ oluşturuluyor

Bornova Belediyesi, Dünyaca ünlü Bornova Misket Üzümü’nü anavatanında daha yüksek kalitede üretmek ve rekoltesini arttırmak amacıyla yeni bir bağ oluşturacak. Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük kiralık arazide yetiştirilen Bornova Misketi, Kayadibi..

Bornova Misketi için   yeni bağ oluşturuluyor

Bornova Belediyesi, Dünyaca ünlü Bornova Misket Üzümü’nü anavatanında daha yüksek kalitede üretmek ve rekoltesini arttırmak amacıyla yeni bir bağ oluşturacak. Çamiçi Mahallesi’nde 5 dönümlük kiralık arazide yetiştirilen Bornova Misketi, Kayadibi Mahallesi’nde köy tüzel kişiliğinden devri tamamlanan 11 dönümlük alanda üretilecek.

Üretimini yaptıkları fidanları vatandaşlara da dağıttıkları Misket Üzümü’nün Bornova’nın önemli değerlerinden olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu değerimizi yaşatıp, geliştirmek için her şeyi yapıyoruz. Bu anlayışla üretimimizi daha modern hale getirmek ve daha çok ürün elde etmek için yeni bir bağ oluşturuyoruz” dedi.

Çamiçi’ndeki üzüm bağında üretim bir süre daha devam edecek.   Buradan aşı yöntemiyle alınacak fidanlar arazi düzenleme çalışmaları devam eden yeni bağın oluşturulmasında kullanılacak.Yaklaşık 1.200 fidanla oluşturulacak yeni bağdan üçüncü yıldan itibaren 10 ton üzüm hasadının yapılması bekleniyor. Hasadın mevcut bağa göre iki katın da üstüne çıkacağı öngörülüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL