GÜNDEM ÜST MANŞET

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki grev 6. ayına girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne karşı Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil tarafından başlatılan grev 152 günü geçti. Başkan Kandil, Haber Çadırı internet haber portalı muhabirine..

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki grev 6. ayına girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne karşı Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha
Kandil tarafından başlatılan grev 152 günü geçti.

Başkan Kandil, Haber Çadırı internet haber portalı muhabirine yaptığı açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önünde 152 gündür grev yaptıklarını hatırlatarak seçim sürecinde CHP genel başkan ve belediye başkan adaylarının verdikleri sözleri tutmalarını talep etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya İnsan Kaynakları A.Ş. şirketi bünyesindeki personelleri istihdam ettiği şirketteki işçileri temsil ettiklerini belirten Başkan Kandil, burada çalışan işçi arkadaşlarının haklarını almak için uğraştıklarını söyledi. Başkan Muhammed Talha Kandil şöyle dedi: “Biliyorsunuz CHP genel başkan ve adayları bu 31 Mart yerel seçim sürecinde bir söz verdiler. (Bizim belediyelerde çalışan işçilerin asgari ücretleri 2 bin 200 olacak. Ocak şubat, mart aylarında da farkları ödeyeceğiz) dediler. Öncelikle bunu gerçekleştirmediler. Şu anda toplu iş sözleşmesinde taleplerimiz var. Belediyede çalışan işçilerimiz 52 günlük ikramiyeleri alamıyor, bunları talep ediyoruz. 152 gündür bu taleplerimize bir karşılık bulamadık belediye yönetimi tarafından. Biz bu taleplerimize karşılık bulmak istiyoruz. Muhittin Böcek’in bizi dinlemesini istiyoruz. Biz burada işçi arkadaşlarımız için grev yapıyoruz. Bu grevde işçi arkadaşlarımız
haklarını kazanana kadar devam edecek.”
İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLER İÇİN DE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Kandil ayrıca işten çıkartılan 900’e yakın işçi arkadaşları için de hak alma mücadelesini başlattıklarını söyledi. Kandil, hukuki mücadelelerinin devam ettiğini ve kendilerini başvuran bazı işçi arkadaşları için dava açtıklarını kaydetti. Kandil, “Şu anda ara bulucu sürecinde olan var. Ara bulucu süreci tamamlanmış davaları açılmış olanlar var. Ama şu anda sonuçlanmış davamız yok” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL