Share

Antalya şehit yüzbaşıyı uğurladı

Suriye’nin Rasulayn ilçesindeki yol kontrol noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Yüzbaşı Yasin Kurt’un cenazesi Antalya’da toprağa verildi.

Suriye’nin Rasulayn ilçesindeki yol kontrol noktasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda ÅŸehit olan Yüzbaşı Yasin Kurt’un cenazesi Antalya’da topraÄŸa verildi. Åžehidin cenaze törenine, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasına terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda ÅŸehit olan Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt’un(34) naaşı, askeri uçakla Antalya’ya getirildi. Åžehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoyla önce helallik alınması için MuratpaÅŸa ilçesi Yenigün Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.


Åžehidin naaşı daha sonra, askerlerin omuzlarında bir süre taşınarak Akdeniz Üniversitesi Camii’nde tören alanındaki musalla taşına konuldu. İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ve DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸehidin ailesine taziyelerini iletti. Güçlükle ayakta duran ÅŸehidin annesi ve kız kardeÅŸini askeri personel teskin etti. Åžehidin yüzbaşı olan kardeÅŸi Ali Kurt’da annesinin omzuna başını uzun süre yasladı. GözyaÅŸlarına boÄŸulan babaya ise sık sık kolonya verildi. İki bakan Cuma Namazını da aynı camide kıldı.

Cenaze töreni yeni tip Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takılarak sosyal mesafe kuralına uyularak düzenlendi. Åžehidin kendisi gibi kardeÅŸi Ali Kurt’un da yüzbaşı olduÄŸu ve Suriye topraklarında görevli olduÄŸu belirtildi. Annesi Ömrüye Kurt’un ev hanımı, babası Ziya Kurt’un Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde ziraat teknikeri olan ÅŸehidin, kız kardeÅŸi Gonca Kurt’un ise öğrenci olduÄŸu öğrenildi. Bekar olan ÅŸehidin geçici görevle Rasulayn’da görevli olduÄŸu belirtildi.

Katılanlar

Cenaze törenine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, milletvekilleri, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, belediye başkanları siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, askeri protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende ayrıca, CumhurbaÅŸkanlığı, TBMM, DışiÅŸleri Bakanlığı, İçiÅŸleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çelenkleri yer aldı.


Åžehidin cenaze namazını İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Helallik alınmasının ardından ÅŸehidin al bayraÄŸa sarılı naaşını cenaze aracına ÇavuÅŸoÄŸlu ve Soylu omuzlarında taşıdı. Åžehidin cenazesi Uncalı Mezarlığı’ndaki askeri ÅŸehitlikte topraÄŸa verildi.

Leave a Comment