GÜNDEM SON DAKİKA ÜST MANŞET

Van Özalp’ta 5.4’lük deprem! 

Van’ın Özalp ilçesinde AFAD verilerine göre saat 13.03’te 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve..

Van Özalp’ta 5.4’lük deprem! 

Van Özalp'ta 5.4'lük deprem - Gazikent27

Van’ın Özalp ilçesinde AFAD verilerine göre saat 13.03’te 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünü önce 5.2 ardından 5.4 olarak açıkladı. Van Valisi Bilmez bazı köylerde hasar bulunduğunu belirterek bir evin kısmen yıkıldığını kaydetti. İşte son depremler ve Van depremine dair ayrıntılar…

Van’da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, saat 13.03’te kaydedilen depremin merkez üssü Van’ın Özalp ilçesi… Derinliği 6,96 kilometre olan deprem Hakkari ve Bitlis’i de salladı.

KANDİLLİ: MERKEZ ÜSSÜ SARAY

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Saray ilçesi olarak duyurdu ve büyüklüğünün 5.2 olduğunu kaydetti.

Kandilli daha sonra verilerini revize ederek büyüklüğü 5.4 olarak yeniden duyurdu.

VAN VALİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Vali Mehmet Emin Bilmez depremle ilgili şunları söyledi:

* Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve kal kaybı olmadığını ama hasar gören evlerin bazı köyler olduğunun ilk bilgilerini aldık.

* Ekiplerimiz sahaya doğru hareket ettiler. Hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Vali Bilmez, AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle Özalp ilçesine geçti.


SOYLU: KISMI YIKIK İHBARI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremle ilgili Twitter’da açıklama yaptı: Soylu şunları söyledi:

* Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor.

* Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var.

* Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir.

MUHTAR, SÖZCÜ’YE KONUŞTU

Kandilli’nin merkezüssü olarak açıkladığı Saray ilçesi Örenburç köyü muhtarı Zeki Turan, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada önemli bir hasar tespiti yapmadıklarını, artçı sarsıntılar nedeniyle güvenli yerlerde bulunmaya özen gösterdiklerini söyledi.

BAZI EVLER HASAR GÖRDÜ

Can kaybının yaşanmadığı depremde Elaçmaz Mahallesi’nde bazı evler hasar gördü.

Deprem bölgesinden ilk görüntüler de geldi.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL