EKONOMİ SAĞLIK

Sağlık çalışanlarına lezzetli destek

 Koronavirüs salgını nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılara herkes elinden geldiği şekilde destek olmaya çalışıyor. Gastronomi ve mutfak sanatları eğitmeni Şenay Şencan Uyguner de Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sağlık..

Sağlık çalışanlarına lezzetli destek

 Koronavirüs salgını nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılara herkes elinden geldiği şekilde destek olmaya çalışıyor. Gastronomi ve mutfak sanatları eğitmeni Şenay Şencan Uyguner de Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sağlık çalışanlarına aylardır lezzetli atıştırmalıklar hazırlayarak onlar destek olmaya çalıştı.

Gastronomi ve mutfak sanatları eğitmeni Şenay Şencan Uyguner, bu kez mutfağa koronavirüs mücadelesinde en ön safta geceli gündüzlü görev yapan sağlık çalışanları için girdi. Eğitmenlik yaptığı Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği dayanışma hareketinde lezzetli atıştırmalıklar düzenli olarak hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına ulaştırıldı.

60 yaş üstü bireylerin daha sağlıklı, üretken ve aktif olmaları amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi’nde yemek dersleri veren Şenay Şencan Uyguner önderliğindeki gönüllü ordusu ilk önce lezzetli sağlıklı atıştırmalıklarla  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıklarında özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına destek oldu. 

Bu güzel dayanışma hareketinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Uyguner daha sonra hastanenin diğer bölümlerine yayıldığı söyledi. Uyguner “Hazırladığımız sağlıklı atıştırmalıklar Türkan Özilhan Pandemi hastanesine kadar ulaştı. Ege Tazelenme öğrencileriyle  ile başlayan destek çemberine benim mezun ettiğim gençlerden oluşan Eylül grubu da katıldı.Yüzlerce sağlık çalışanına  lezzetli molalarla destek olmak isteyen onlarca güzel gönüllü sessiz sedasız harıl harıl çalıştı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ise, Çamdibi Karakolu, Özkanlar Polis Merkezi Amirliği ve 100. Yıl Polis Merkezi’nde görevli polis memurları bize destek verdi”.

Gecelerini gündüzlerine katıp, yaşamlarını riske atarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanları için yaptıkları atıştırmalıkların küçük bir motivasyon olduğunu söyleyen Şenay Şencan Uyguner, “Haftada dört kez Trafik Hastanesi’ne, dört kez de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin birçok bölümüne atıştırmalıklarımızı ulaştırdık. Gizli kahramanlarımızın desteğiyle dayanışma çemberimizi kısa sürede büyüttük. Sevgili sağlık çalışanlarımızın teşekkür mesajlarından ve telefondaki ses tonlarından yaşadıkları mutluluğu anlamak zor değildi. Onların istedikleri sadece düşünüldüklerini bilmekti ve ben de gizli kahramanlarımla bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

GİZLİ KAHRAMANLAR MUTFAKTA

Ege Tazelenme Üniversitesi yürütücü Doç. Dr. Sevnaz Şahin “Tazelenme Öğrencilerimiz ileri yaşın bilgeliyi, sağduyusu ve tecrübesiyle sağlık çalışanlarına destek amacıyla harekete geçti. Hepimizin yüreğine dokunan örnek bir dayanışma gösterdi.  Herkesi gönülden kutluyoruz, ellerinize emeklerinize sağlık. Bu güzel dayanışmada liderlik eden sevgili Şenay Hocaya çok  teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL