EKONOMİ

Ev tekstili ve medikal sektörüne özel kumaş: “Krizden fırsat çıktı”

Ev tekstili ve medikal sektörüne özel kumaş Denizli’de uzun yıllardır kaliteli ve inovatif üretimiyle ihracat yapan Menderes Tekstil’in salgın sürecinde ön plana çıktığını dile getiren Ahmet Göksan, “Değişikliklere hızlı tepki..

Ev tekstili ve medikal sektörüne özel kumaş: “Krizden fırsat çıktı”

Ev tekstili ve medikal sektörüne özel kumaş

Denizli’de uzun yıllardır kaliteli ve inovatif üretimiyle ihracat yapan Menderes Tekstil’in salgın sürecinde ön plana çıktığını dile getiren Ahmet Göksan, “Değişikliklere hızlı tepki verebilen, kriz yönetimini doğru idame eden, yeni hedeflerini doğru seçen firmaların devamlılığı aşikar” diye konuştu.
Sektörünün güçlü aktörlerinden Menderes Tekstil, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle oluşan krizi bir başarı hikayesine çevirmeye hazırlanıyor. Şirket, hem medikal hem de ev tekstiline yönelik özel kumaş geliştirdi. Medikal sektörü için antiviral – antibakteriyel, su-yağ itici ve leke tutmayan kumaş üreten Akça Holding bünyesinde faaliyet gösteren Menderes Tekstil, ev tekstiline yönelik olarak da geliştirdiği antiviral-antibakteriyel kumaşlarla yeni bağlantılara imza attı. Hem bu ürünlerin ihracatı hem de zincir mağazaların açılmasıyla birlikte şirket, haziran ayında 20 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.

Değişime Hızlı Tepki
“Menderes Tekstil’de salgın süreci kriz yönetimiyle aşılıyor ve yeni fırsatlar kovalanıyor” diyen Menderes Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan, hem koronvirüs sürecini hem de gelecekle ilgili planlarını değerlendirdi. Yaklaşık 3 aydır dünya ve Türkiye gündeminde Kovid-19’un tüm yaşantıları etkilediğini dile getiren Göksan, “Aile ve çalışma yaşantımız değiştiği gibi tüm dünyada iş yapış şekilleri günlük rutinleri farklılaşmaya başladığı bir dönem geçiriyoruz. Değişikliklere hızlı tepki verebilen, kriz yönetimini doğru idame eden, yeni hedeflerini doğru seçen firmaların devamlılığı aşikar” diye konuştu.

Tekstilde Ön Plana Çıktık
“Bu dönemde ülkemizin de istihdam deposu olan ihracatımızın da önemli bir yüzdeye sahip tekstil sektöründe de rekabet had safhaya ulaşmış durumda” diyen Ahmet Göksan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özellikle ihracat yapan tekstil üreticileri mart, nisan, mayıs aylarında ihracat yaptıkları müşterilerinin satış noktalarını kapatmaları, seyahat engelleri gibi sıkıntılardan dolayı üretimleri durdurmak ya da azaltmak zorunda kaldı. İhracat firmaları incelendiğinde bu dönemde üretimi güvenli, kalite değeri olan firmaların ayakta kalması hatta gelişerek büyümesi bile söz konusu. Gerek Türkiye olarak hızlı bir şekilde salgın sürecinin doğru bir şekilde yönetilmesi gerekse ülkenin jeopolitik yeri itibarıyla üretim ve lojistik konularında ciddi avantajlar sağlıyor. Tam bu noktada Denizli’de uzun yıllardır kaliteli ve inovatif üretimiyle ihracat yapan Menderes Tekstil’in de ön plana çıktığını görüyoruz.”

Yeni Bir Başarı Hikayesi
Menderes Tekstil’in bu krizi bir başarı hikayesine çevirmeye hazırlandığını dile getiren Göksan, “Sürecin daha başında aldığı sağlık önlemleri, müşterileriyle bağlarını koparmaması, üretimini hızlı ve güvenli bir şekilde devamlılığını sağlamasıyla artan değerlere sahip olacak. Risk yönetimini doğru bir şekilde kurgulayan firma piyasa ihtiyaçlarına göre kurgusunu önden hazırlayarak sağlık sektörü için yüksek standartlı önlük tulum gibi hijyenik ürünler üretmeye şimdiden başlamış durumda. Firma kriz döneminde çalışanına oldukça sahip çıkarak ödemelerini tam yapmış çalışan kaybetmeden şimdilerde yeni istihdam nasıl yaratırım diye çalışmalarını sürdürüyor. Doğru bir yönetim, doğru stratejik pazarlama ve destekleyen kaliteli ürünün kriz dönemini aşmakta ne kadar önemli gösteren firma, orta ve uzun vadede daha da büyüyeceğinin sinyallerini veriyor” diye konuştu.

KUTU KUTU KUTU
İHRACATA HIZ KESMEDEN DEVAM

“Menderes Tekstil olarak geçirdiğimiz bu çok zorlu ve alışılmadık süreci, büyük bir aile olduğumuz bilinci ile hareket ederek, sağlıkla ve yüksek moralle geride bıraktık” diyen Ahmet Göksan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu sıkıntıyı aşmamızda her zaman olduğu gibi en büyük güvencemiz bilim ve teknolojinin rehberliği oldu. Bu yolda atılan adımlarla tüm tehditler karşısında nasıl zor durumlarla mücadele edeceğimizi deneyimledik. Aile olma bilincimiz, şirket değerlerimiz ve kültürümüz, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden deneyimli kadrolarımız sayesinde Kovid-19 salgınıyla mücadelede güçlü bir yapıda kalmayı başardık. Tüm çalışanlarımız bu süreçte görevlerine olan bağlılıkları, sorumluluk bilinçleri ile bu zor günlerde hem vatandaş hem de çalışan olarak şirketimize ve toplumumuza üstün hizmetlerini sundular. Normalleşme sürecinin ülkemizde yaygınlaşmaya başladığı bugünlerde ise açıklanan tüm tedbirleri dikkate alarak, hayata geçirilen tüm yeni uygulamaları sürdürülebilir kılarak çalışanlarımız, yaşadığımız bölge ve ülkemiz için ev tekstili ihracatımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL