EĞİTİM

EÜ, araştırmacılara yeni bir hizmet daha sunuyor

Akademik yayınlarda dil sorununa son verecek uygulama EÜ, araştırmacılara yeni bir hizmet daha sunuyor  İZMİR(Ege Ajans)- Çağın gerekliliklerine göre sürekli gelişim göstererek kendini yenileyen Ege Üniversitesi, dijital alt yapısına yeni bir..

EÜ, araştırmacılara yeni bir hizmet daha sunuyor

Akademik yayınlarda dil sorununa son verecek uygulama

EÜ, araştırmacılara yeni bir hizmet daha sunuyor

 İZMİR(Ege Ajans)- Çağın gerekliliklerine göre sürekli gelişim göstererek kendini yenileyen Ege Üniversitesi, dijital alt yapısına yeni bir hizmet daha eklendi. EÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, ulusal dergilerdeki yayın sayısının artması ve akademisyenlerin kaliteli yayın yapmalarının desteklenmesi amacıyla profesyonel akademik İngilizce metin düzenleme hizmeti olan “Enago”yu araştırmacıların hizmetine sundu.

         Ege Üniversitesi yönetimi olarak araştırmacılara tam destek vermeye devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Araştırmacılarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmaların akademik dergilerde yayınlanması, Araştırma Üniversitesi olma hedefimiz için önemli bir kriter. Hizmete sunduğumuz Enago; yazılarını yüksek etki faktörlü, SCI/SSCI endeksli akademik dergilerde yayınlamak isteyen araştırmacıların bu dergilerden kabul almasını kolaylaştırmak için geliştirilmiş, 125’ten fazla ülkede kullanılan bir uygulama. İngilizce dilinde yazılmış Q1 ve Q2 çeyrekte yer alan bilimsel makalelerin, uluslararası yayın platformlarına gönderilmeden önce ilgili bilimsel alanda ana dili İngilizce olan uzmanlar tarafından dil ve anlatım bakımından son düzeltmelerinin yapılmasını ve yayınlanacak platformun şekil şartlarına göre biçimlendirilmesini sağlıyor. Bu hizmetin kurum içi koordinasyonu Ege Üniversitesi Kurumsal Gelişimi Planlanma ve İzleme Koordinatörlüğü (EGE-PİK) tarafından ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız işbirliğinde yürütülecek. Ayrıca bu uygulama, yayın yapan yazarlara yayınlarının dil sorunları nedeniyle reddedilemeyeceğinin de garantisini veriyor. Bu ve bunun gibi araştırmacılarımızın işlerini kolaylaştıracak pek çok uygulamayı, veritabanını ve eğitimi kütüphanemiz alt yapısına kazandırdık” dedi.

         Rektör Budak, Egeli akademisyenlere de çağrıda bulunarak, “Araştırmalarınızda sizlere fayda sağlayacak uygulamalarımızdan sonuna kadar yararlanın. Daha fazla araştırma ve proje ile üniversitemizi hak ettiği noktaya hep birlikte getireceğiz. Yeni uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL