-
Antalya polisinin cüzdanları çalınan Çinli turistlerle dil imtihanı - Nisan 4, 2021
-
Vaka sayılarının artışı turizmcileri endişelendiriyor - Nisan 4, 2021
-
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halinde araçlara çarptı 1 yaralı - Nisan 4, 2021
-
Antalya’da trafik ekipleri denetim yaptı - Nisan 4, 2021
-
Vali Yazıcı: “Biz turizm şehriyiz. Türkiye’yi temsil eden bir şehriz. Risk haritasında kırmızı bize yakışmadı” - Mart 30, 2021
-
MEB’den yüz yüze eğitimle ilgili açıklama - Mart 30, 2021
-
Türkiye, yüzde 68 ile Instagram kullanımında birinci - Mart 30, 2021
-
Elektrikli motosiklette tehlikeli yolculuk - Mart 30, 2021
-
Antalya turizm tecrübesini Küba ile paylaşacak - Mart 30, 2021
-
Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılışa hazır - Mart 30, 2021
Turizmciler yeni yılın planlarını şimdiden yapıyor
Covid-19 nedeniyle duraklama dönemine giren turizm sektörü, önümüzdeki yılın planlarını bugünden yapmaya başladı. Şirketler, gelecek yıl yapılacak tanıtım fuarlarında yer almayı ve koronavirüse karşı aldıkları önlemleri anlatmak istiyor.
Son yıllarda turizm sektöründe büyük bir pazar haline gelen Rusya’da 12-14 Mart tarihlerinde Intourmarket Fuarcılık tarafından düzenlenen ITM için de önümüzdeki yılın planı şimdiden yapılmaya başlandı. Ülkemizde turizm alanında faaliyet gösteren firmaların ilgi gösterdiği fuar olan ITM, bu yıl ilk kez Moskova’da Expo Center’da düzenlenmişti.
Ülke Turizminin Her Zamankinden Çok Tanıtıma İhtiyacı Var
Koronavirüsten ülkemiz ve turizm sektörünün de derinden etkilendiğini dile getiren ITM Turkey Direktörü, Suat Karaman, bu süreçten çıkmak isteyen turizmcilerin kendisini tanıtmaya ve anlatmaya ihtiyacı olduğunu söyledi:
“Tüm dünya gibi ülkemiz de Covid-19 ile mücadele veriyor. Sağlık altyapımızın güçlü olması nedeniyle süreci en az zarar ile atlatma yoluna girdik. Ancak bu süreçte bacasız fabrikamız turizm ister istemez duraklama dönemine girdi. Bu yıl Mart ayında Rusya’da yaptığımız Intourmarket Fuarı ile Rus turistleri ülkemize çekmek için gerekli tanıtımları yapan turizmcilerimiz, koronavirüs sonrasında kendilerini ve yeni normalleri anlatmak için yeniden bir alana ihtiyaç duyuyorlar” dedi.
Turizmciler Aldıkları Önlemleri Anlatmak İstiyor
Virüsün, sektör üzerindeki etkisinin alınacak önemlerle kırılabileceğini işaret eden Suat Karaman, turizmde devamlılığın sağlanması adına firmaların yeni yılda atacakları adımları bugünden belirlediğini sözlerine ekledi. Karaman:
“Turizmde devamlılığın sürmesi adına firmalarımız gerekli adımları atmak için şimdiden yeni yol haritalarını belirliyorlar. Bu yıl Rusya’da düzenlediğimiz fuara katılım gösteren firmalar, önümüzdeki yıl 16- 18 Mart tarihlerinde düzenleyeceğimiz ITM fuarına yeniden katılmak istediklerini belirttiler. Bu sayede kendilerini ve aldıkları önlemleri anlatmak istiyorlar. Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde hareket edilmesi, özellikle ülkemize gelmek isteyen turistlere güven aşılayacaktır. Bu zamanı en az kayıp ile atlamak için turizmciler önlemlerini bir an önce almalılar” diye konuştu.