BELEDİYE HABERLERİ

Sosyal mesafe ve maske uyarı droneları Gaziantep caddelerinde

DRONELARLA PANDEMİ İÇİN İNOVATİF UYARI    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı en büyük önlemler arasında görülen maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı ile ilgili yenilikçi..

Sosyal mesafe ve maske uyarı droneları Gaziantep caddelerinde

DRONELARLA PANDEMİ İÇİN İNOVATİF UYARI

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı en büyük önlemler arasında görülen maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı ile ilgili yenilikçi bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir’in ekipleri, dronelu hoparlörlerle kalabalıkları uyarıyor, maskesiz gezenlere maske için uyarı yapıyor.

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Corona Virüs ile mücadelede çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, banka, ATM, PTT, fırın, alışveriş merkezi önlerde oluşan sıralarla, caddelerdeki kalabalıklarda sıklıkla unutulan maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için havadan dronelarla anons yaparak vatandaşları uyaracak. Drone ekipleri, caddeler ve sokaklarda dronelarla gezerek denetim sağlayacak.

ŞAHİN: AMACIMIZ ÇİFTE BAYRAM YAPMAK

   Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye için güzel bir uygulama başladığını belirterek, “Mümkünse meskende kal, çıkmak zorundaysan mesafeni koru ve maskeni tak. Dolayısıyla bütün şehirde, sosyal hayatın güçlü olduğu yerlerde drone ile bu mesajı veriyoruz. Sizin için, çocuklarınız için, aileleriniz için, şehir için, dünya için maskeni tak mesafeni koru diyoruz. Bu yüzden bu drone sistemiyle kendi oluşturduğumuz bir çalışma oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız yazılım ile aldığımız dronelarla birleştirdik bütün şehirde şu anda havada vatandaşları uyarıyoruz. Droneda termal kamera var, maskesiz takmayan birini direkt görüp de uyarabiliyoruz. Bu sesli mesajlar bütün caddelerde devam edecek. Türkiye için güzel bir uygulama. Amacımız çifte bayram yapmak, halkımızın için çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL