-
Antalya polisinin cüzdanları çalınan Çinli turistlerle dil imtihanı - Nisan 4, 2021
-
Vaka sayılarının artışı turizmcileri endişelendiriyor - Nisan 4, 2021
-
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halinde araçlara çarptı 1 yaralı - Nisan 4, 2021
-
Antalya’da trafik ekipleri denetim yaptı - Nisan 4, 2021
-
Vali Yazıcı: “Biz turizm şehriyiz. Türkiye’yi temsil eden bir şehriz. Risk haritasında kırmızı bize yakışmadı” - Mart 30, 2021
-
MEB’den yüz yüze eğitimle ilgili açıklama - Mart 30, 2021
-
Türkiye, yüzde 68 ile Instagram kullanımında birinci - Mart 30, 2021
-
Elektrikli motosiklette tehlikeli yolculuk - Mart 30, 2021
-
Antalya turizm tecrübesini Küba ile paylaşacak - Mart 30, 2021
-
Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılışa hazır - Mart 30, 2021
Kumlucalı çiftçiler, Ağustos ayı sonunda domates, Ekim ayının ilk haftasında da seralara salatalık dikiyor. Domates ve salatalık hasadı Ocak ayının ikinci haftasına kadar sürüyor. O tarihten sonra da ikinci ürün olarak kavun dikiyorlar. Ocak ayında dikilen kavunlar Nisan ayının 15’inden sonra veya Mayıs ayının ilk haftasında hasat edilmeye başlıyor.
Üretici Mevlüt Korkmaz 20 Ağustos’ta domates diktiğini belirterek, “Domatesi 15 Aralıkta söktüm. 20 Ocakta kavunu diktim. 15 Nisanda hasada başladım. Kilosunu 7.50, 8′ den satıyorum. Piyasa güzel ekmek yedik. Allah toprağına bereket versin” dedi.
“Fiyatlardan memnunuz”
Üretici Kamuran Almaz, “Kavunu 5 Şubat’ta diktim. Mayıs’ın ilk haftası hasat ettim. Fiyatlardan memnunuz. Kavundan öncede salatalık dikmiştim. Salatalığı 3 Ekim’de diktik. Şubat’ta yolduk. Allah bin bereket versin kazancımız iyi. Böyle giderse emeğimizin karşılığını alırız” ifadelerini kullandı.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ise, “Kumluca’da toplam 52 bin dekar alanda örtü altı üretimi yapılıyor. Bu yıl 5 bin dekar alanda kavun üretimi yapılıyor” dedi.
Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Ahmet Kaya da, “Kavun üretimimiz Nisan 15 itibari ile başladı. Üretim artıyor. İhracat devam ediyor. Parasal yönden üreticinin yüzünü güldürüyor. Şimdiden sonra biraz tonaj artar. Mahsul bollaşır. Kavun bu yıl üreticinin yüzünü güldürüyor. Üreticiyi tatmin ediyor. Parasal yönden iyi. Kavunun pazarlamasında sıkıntı yok. İhracatta iyi iç piyasada iyi” diye konuştu.