EĞİTİM

EÜ ve Bayındır Belediyesi arasında online işbirliği protokolü imzalandı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ), Çim Uygulama Araştırma Merkezi ve Bayındır Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Bayındır’da Ege Üniversitesi’ne 34 bin metrekare tarım arazisi tahsis edildi. Online canlı..

EÜ ve Bayındır Belediyesi arasında online işbirliği protokolü imzalandı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ), Çim Uygulama Araştırma Merkezi ve Bayındır Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Bayındır’da Ege Üniversitesi’ne 34 bin metrekare tarım arazisi tahsis edildi. Online canlı bağlantı ile gerçekleştirilen protokole; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve EÜ Çim Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Ali Salman katıldı.

Online protokol imza töreninde konuşan Rektör Budak, “Çim Uygulama Araştırma Merkezimize tahsis edilen 34 bin metrekare tarım arazisini içeren protokolü online canlı yayınla imzaladık. Çim üretiminde dışa bağımlılığı azaltacak olan merkezimize desteklerinden dolayı Bayındır Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’e teşekkür ediyorum” dedi.

EÜ Çim Uygulama ve Araştırma Merkezinin alanında kurulan ilk merkez olmasının önemine değinen Rektör Budak, “Ülkemizin çim konusunda eksik olan açığını gidermek, her geçen gün büyüyen çim sektörüne destek olmak, sorunlara daha hızlı cevap vermek ve daha da önemlisi yurt dışına olan bağımlılığı azaltmak amacıyla 2018 yılında ülkemizde bir ilk olarak Çim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi, Üniversitemiz çatısı altında kurarak İzmir’imize kazandırdık.   Merkezimizin çalışmalarını yürütebilmesi için Bayındır Belediyesi Meclisince 34 bin metrekare birinci sınıf tarım arazisi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezimize tahsis edildi. Merkezimiz bir yandan kamu kurum ve kuruluşları ile sektörün talepleri doğrultusunda çözüm odaklı bilimsel çalışmalar yürütülecek, eğitimler verilecek diğer yandan da çim sektörünün referans olarak göstereceği üretimi gerçekleştirecek” diye konuştu.

“Sektöre yönelik önemli çalışmalar yapacak”

 Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen,  “ Ege Üniversitesi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezinin çim ve bitki üretimi ile çim sektörüne yönelik    çok önemli çalışmalar yaptığını biliyorum. Şimdi de Çim Uygulama ve Araştırma Merkezine yer tahsis ederek merkezimizin bilimsel ve teknolojik alanda yenilikçi ve öncü çalışmalarına destek olacağız. Merkezimizin ilçemiz  başta olmak üzere ülkemizin ekonomik, ekolojik ve kültürel yapısına katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum. Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Necdet Budak başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

“Uluslararası ölçekte önemli bir merkez haline gelecek”

Toplantıda konuşan Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Salman ise “Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi yakın gelecekte gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra sadece ulusal boyutta değil uluslararası ölçekte de önemli bir merkez haline gelecektir. Çim sektörünün farklı alanlarında çalışan ve bu konuda eğitim alan öğrencilerin, kamu çalışanlarının, uzmanların farklı düzeylerde eğitimleri ve tamamlayıcı bilgilendirmelerinin yapılabilmesi, sürdürülebilir yeşil alanların korunması, yüksek maliyetlerle ve daha çok ithal girdilerle tesis edilen bu alanların sağlıklı bakımına yönelik, kurs, eğitim, sertifikasyon vb. çalışmaların yapılabilmesi mümkün olacaktır. Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2020 Sonbahar ayında Bayındır Belediyesinin tahsis ettiği alanda çalışmalarını başlatacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL