EĞİTİM

EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi “Çevrim İçi Söyleşi”lerine hız kesmeden devam ediyor

Türk sinemasının ünlü yönetmenleri Derviş Zaim, Uğur İçbak ve Ümit Ünal, “Çevrim İçi Söyleşiler”e konuk oldular İZMİR(Ege Ajans)- Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk sinemasına değer katan ve ülkemizi uluslararası..

EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi “Çevrim İçi Söyleşi”lerine hız kesmeden devam ediyor

Türk sinemasının ünlü yönetmenleri Derviş Zaim, Uğur İçbak ve Ümit Ünal, “Çevrim İçi Söyleşiler”e konuk oldular

İZMİR(Ege Ajans)- Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk sinemasına değer katan ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil eden yönetmenleri çevrim içi söyleşilerle Ege Üniversitesi öğrencileriyle buluşturuyor. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Ege Üniversitesi öğrencilerinin zor günlerde motivasyonlarını kaybetmemeleri için çevrim içi söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri bizleri kırmayarak değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaştılar” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 küresel salgın tedbirleri kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önderliğinde online ders ve eğitimler başarıyla sürdürülüyor.  Genç ve dinamik kadrosuyla dikkat çeken Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi çevrim içi derslerin yanı sıra öğrencilerin motivasyonlarını yükseltme amacıyla alanında uzman kişilerle çevrim içi söyleşiler gerçekleştiriyor. Moderatörlüğünü Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’nın üstlendiği söyleşilere Derviş Zaim, Uğur İçbak ve Ümit Ünal gibi ünlü isimler konuk oldu. Ege Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşilerde yönetmenlerin sanat, tasarım ve estetik anlayışları, sinemalarının kendilerine has özellikleri hakkında konuşuldu.

Zaim, film  yapım  süreçlerini anlattı

Türk sinemasının auteur yönetmenlerinden aynı zamanda yazar kimliğiyle de tanınan Derviş Zaim, öğrencilerle buluşmanın kendisine iyi geldiğini ifade ederek, “3 yıl önce Ege Üniversitesi’nde çok güzel bir açılış dersi yapmıştık. Umarım bu zor günleri atlattıktan sonra da önümüzdeki senelerde tekrar bir araya geliriz. Yüz yüze öğrencilerinizle görüşme şansını yaratırız” dedi. Türk sinemasının mihenk taşlarından kabul edilen Tabutta Rövaşata’nın yönetmeni Zaim, filmlerinin yapım ve yapım sonrası süreçleri konusunda öğrencilerimizden gelen soruları içtenlikle cevaplandırdı.

Söyleşiler yoğun ilgi

Prof. Dr. Parsa’nın bir diğer konuğu Türk sinemasında görüntü yönetmenliğinde başarılı yapımlara imza atan ve uluslararası filmlerde ülkemizi temsil eden Uğur İçbak idi. İstanbul Kanatlarımın Altında, Eşkıya, Kahpe Bizans, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Av Mevsimi gibi birçok yapımın görüntü yönetmenliğini üstlenen İçbak, yoğun katılımıyla gerçekleşen söyleşide sektörel deneyim ve bilgi birikimini öğrencilerle paylaştı. Sinemaya dair kişisel yolculuğunda görüntü yönetmenliğini tercih etme sebeplerini, görüntü yönetmeninin görev ve sorumluluklarını, sinemanın teknolojik serüvenine dair pek çok soruyu tüm samimiyetiyle yanıtladı.

“Sinema, hikâye anlatma gücünden besleniyor”

Çevrim içi söyleşilerin bu haftaki konuğu ise sanata ve sinemaya duyduğu sevgiyle filmlerini izleyicilerle buluşturan yönetmen, senarist, yazar Ümit Ünal  oldu. 9, Anlat İstanbul, Ara, Gölgesizler, Nar, Sofra Sırları gibi Türk sinemasının beğenilen filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Ünal,  çok yönlü sanatçı kişiliğiyle biliniyor.  Ünal, “Sinemanın hikâye anlatma gücünden beslendiğini, hikâye ve karakterlerini gerçek hayatın içinden seçtiğini ve filmlerini bu motivasyonla izleyicilerle buluşturduğunu” ifade etti.

Sanata ve tasarıma dair söyleşilerimiz devam edecek”

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Ege Üniversitesi köklü yapısı, Rektör Budak’ın deneyimli ve öngörülü yönetim anlayışı sayesinde EgeDers platformu aracılığıyla çevrim içi dersleri başarıyla yürütmektedir. Ege Üniversitesi öğrencilerinin zor günlerde motivasyonlarını kaybetmemeleri için çevrim içi söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Türk sinemasının önde gelen yönetmenleri bizleri kırmayarak değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaştılar. Desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Sanata ve tasarıma dair söyleşilerimiz hız kesmeden devam edecektir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL