-
Kediler, otizmli çocuklar üzerinde olumlu etki yapıyor - 2 days ago
-
İzmir açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem - 2 days ago
-
Antalya’da 5 camiyi soyan hırsız tutuklandı - 2 days ago
-
Antalya’da kendisini taciz ettiğini söylediği şahsın aracını çizdi - 2 days ago
-
Antalya’da boşandığı eşini öldüren zanlının kan donduran ifadesi - 2 days ago
-
Cinsel saldırıya uğrayan genç kadın yaşadıklarının ardından intihar girişiminde bulunarak yatağa bağımlı hale geldi - 2 days ago
-
Evde ölü bulunan yaşlı kadının cinayet kurbanı olduğu ortaya çıktı - 2 days ago
-
Ayağı ampute edilen köpeği iyileşmeden sokağa terk ettiler - Ocak 19, 2021
-
Driftli evlilik teklifi yaptı, yediği cezayla neye uğradığını şaşırdı - Ocak 19, 2021
-
Sağlık çalışanlarına getirilen izin kısıtlaması kaldırıldı - Ocak 19, 2021
“Çocuk Dostu” kitap listesine ailelerimiz de katkıda bulunabiliyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun içerikli olarak değerlendirilen 427 çocuk dostu kitap Bakanlık web sitesinde yayımlandı.
Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda kalan 0-6 yaş çocuklar için nitelikli kitaplıklar oluşturmak ve ailelere rehberlik etmek amacıyla oluşturulan Çocuk Dostu Eserler Listesi, çocuk dostu eserlerin desteklenmesi ve zararlı içeriklerle mücadele edilmesi amacıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyuyla paylaştığı “100 Günlük İcraat Programı” kapsamında gerçekleştirilmeye başlanmıştı.
0-6 yaş grubu çocuklarımız için zararlı içerik bulundurmayan ve çocuk gelişimine olumlu katkı sağlayacağı değerlendirilen kitaplar, üniversitelerden alınan görüşler doğrultusunda oluşturulan şu kriterlere göre belirleniyor;
Evrensel ahlak kuralları ve milli-manevi değerler, ayrımcılığı teşvik eden ve düşmanca anlatımlar ile görsellerin kullanılıp kullanmadığı, kitabın kurgusunda şiddet içeren ya da şiddeti bir çözüm yolu olarak gören bir içeriğin bulunup bulunmadığı, kitabın müstehcenlik ve cinsel istismar alanında bir husus içerip içermediği, hırsızlık, yalan söyleme, kötü söz söyleme gibi olumsuz davranış modellerinin kitapta ne şekilde ele alındığı ve Türkçe’nin doğru kullanımı ve dil bilgisi kuralları…
Listeye yeni eklenen bazı kitaplar şöyle;
“Bir Kudüs Masalı, Taş Masallar, Mutlu Suaygırı, Hortumuma Çörek Kaçtı!, Bir Çizgi, Bir Renk, Bir Ses, Ben Bir Çiftçiyim, Beklenmedik Misafir, Canım Arkadaşlarım.”
Değerlendirilen kitap listesine ve değerlendirme kriterlerine, https://www.ailevecalisma.gov.tr/chgm/sayfalar/cocuk-dostu-kitap-listesi/ linkinden erişim sağlanabiliyor.
“Kitapları Birlikte Seçelim”
Anne ve babalar, 0-6 yaş grubundaki çocuklarımıza uygun olduğunu düşündükleri kitap isimlerini cocukkitabi@ailevecalisma.gov.tr e-posta adresine ileterek Çocuk Dostu Eserler Listesine katkıda bulunabilirler.
Öte yandan, çocuk alanında yürütülen hizmetler ile çok sayıda haber ve bilgiyi kamuoyu ile paylaştığımız www.ailevecalisma.gov.tr/chgm web sitesinin ziyaretçi sayısı geçen yıla oranla iki kat arttı ve 655 bin 138 kez ziyaret edildi. Çocuk Dostu Kitap Listesinden şu ana kadar 31 bin 467 kez faydalanıldı.