BELEDİYE HABERLERİ

Büyükşehir’den korona günlerinde de evde bakım

İzmir Büyükşehir Belediyesi korona günlerinde de hasta, yaşlı ve kimsesizlere evde verdiği sağlık ve bakım hizmetini sürdürüyor. Ziyaret edilen yurttaş sayısı 11 Mart’tan bu yana bin 717’ye ulaştı. İzmir Büyükşehir..

Büyükşehir’den korona günlerinde de evde bakım

İzmir Büyükşehir Belediyesi korona günlerinde de hasta, yaşlı ve kimsesizlere evde verdiği sağlık ve bakım hizmetini sürdürüyor. Ziyaret edilen yurttaş sayısı 11 Mart’tan bu yana bin 717’ye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi salgın sürecinde de 80 kişilik ekibiyle hasta, yaşlı ve kimsesizlere evlerinde verdiği sağlık ve bakım hizmetine devam ediyor. Doktor, hemşire, fizyoterapist, psikolog, hasta bakıcı, sosyolog, psikolog ve kuaförden oluşan Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler uygulamadan faydalanan İzmirlilerin yaralarına bakıyor, tansiyonlarını ölçüyor ve fizik tedavi uyguluyor. Uygulama kapsamında dileyenlerin saçları kesiliyor, sakal tıraşı yapılıyor ve banyolarına yardımcı olunuyor. Hasta, yaşlı ve engelli bireylerin ev kazalarına karşı korunmasını sağlamak için evde küçük çaplı tadilatlar yapılıyor. Hizmet alan yurttaşlara ve bakıcılarına hijyen, ev kazaları ve sosyal haklar konusunda bilgi de veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerinin 11 Mart’tan bugüne ziyaret ettiği yurttaş sayısı bin 717’ye ulaştı. Büyükşehir’in evde bakım hizmetinden yararlanmak için Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı’nın 293 18 70 / 71 numaralı telefonları kullanılabilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL