-
Sivil trafik polisinin durdurduğu motosikletli 3.52 promil alkollü çıktı - 24 hours ago
-
Aşılama süreciyle ilgili merak edilenler - 1 day ago
-
Samsung Galaxy S21 modelleri tanıtıldı: İşte fiyatları ve özellikleri - 1 day ago
-
Antalya Toptancı Hali’nde korkutan yangın - Ocak 13, 2021
-
Antalya’da kısıtlamadan muaf turistler denize girdi - Ocak 9, 2021
-
Antalya’da Kazakistan uyruklu genç kızın ormanda cesedi bulundu - Ocak 9, 2021
-
Antalya’da kelepçeli koca şiddeti cinayetle bitti - Ocak 8, 2021
-
Freni boşalan sondaj makinesi yüklü kamyon apartmanın bahçesine uçtu - Ocak 7, 2021
-
Antalyalı restoran ve kafe işletmecilerinden HES kodlu hizmet talebi - Ocak 7, 2021
-
Antalya’da hurdacılara milyonluk rekor ceza - Ocak 7, 2021
Büyükşehir’den karantinadaki gurbetçilere mehteran sürprizi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında Hollanda’dan getirilerek Denizli’de gözetim altında tutulan vatandaşlar için mehteran sürprizi hazırladı. Sürpriz karşısında büyük sevinç yaşayan gurbetçi vatandaşlar odalarından Türk bayrakları ile mehter takımına eşlik etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hollanda’dan 22 Nisan’da Türkiye’ye getirilen ve Prof. Dr. Cevat Akşit Erkek Öğrenci Yurdu’nda karantinaya alınan 349 Türk vatandaşı için özel bir sürpriz hazırladı. Yağmur altında gerçekleşen sürpriz, gurbetçilerin gözetim altında tutulduğu Bağbaşı Mahallesi’ndeki yurt önünde yaşandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı burada, selamlama yürüyüşü ile birlikte “Ceddin Deden, neslin baban, Hep kahraman Türk milleti” dizelerinin yer aldığı Mehter Marşını söylerken, karantina altındaki vatandaşlar büyük sürpriz yaşadı. Pencerelerinden mehter takımını selamlayan gurbetçiler yurt bahçesinde kendileri için hazırlanan konseri izledi. Türk bayrakları ile mehter takımına eşlik eden vatandaşlar için Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da zeybek oynayarak gösteriye renk kattı.
Karantina süresi 6 Mayıs’ta dolacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, mehter marşı, fetih marşı, Estergon Kalesi gibi pek çok marş ile konserde eser icra ederken, program “Ölürüm Türkiyem” şarkısı ile sonlandırıldı. Kaldıkları odanın pencerelerinden mehteran konserine alkış ve Türk bayraklarıyla eşlik eden gurbetçiler Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve mehter takımına teşekkür etti. 349 Türk vatandaşının gözetim süresinin 6 Mayıs 2020 Çarşamba günü dolacağı ifade edildi.
“Türkiye vatandaşını yalnız bırakmadı”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kovid-19’un tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günlerde Türk devletinin her türlü imkanıyla dünyanın en ücra köşesindeki vatandaşına dahi ulaşarak yalnız bırakmadığını vurguladı.
Bu kapsamda Hollanda’dan getirilerek gözlem altında tutulan 349 vatandaşı Denizli’de ağırladıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Türkiye, bu süreçte dünyanın neresinde olursa olsun, her vatandaşına kucak açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de gözetim altında tutulan çok kıymetli misafirlerimiz için özel bir program hazırladık. Mehteran ve halk oyunları topluluğumuzla misafirlerimiz farklı bir gün yaşadılar. İnşallah vatandaşlarımızı en kısa sürede sağlıklı bir şekilde evlerine uğurlarız” dedi.