EKONOMİ

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın…

Bayram alışverişlerinde AVM ler yerine yerli malının en fazla bulunduğu esnaf sanatkarların tercih edilmesini isteyen Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, ‘İnsanlar bir arada olmasın, kalabalık ortam olmasın..

Bayram alışverişlerinizi esnaftan yapın…

Bayram alışverişlerinde AVM ler yerine yerli malının en fazla bulunduğu esnaf sanatkarların tercih edilmesini isteyen Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, ‘İnsanlar bir arada olmasın, kalabalık ortam olmasın diye deniz kıyıları, parklar yasaklanırken, dar, hava sirkülasyonu sorgulanabilir ve kapalı alanlardan oluşan AVM’lerin açılması toplum sağlığı açısından riskler taşıyor. Tüketicilere önerimiz, ihtiyaçlarını çevrelerindeki esnaf sanatkarlardan karşılamaları, daha sağlıklı alışveriş yapmaları şeklinde olacaktır’ dedi.
Esnafı tercih edin
Çiğli’nin İzmir’deki AVM’lerin konuşlandığı en önemli bölgelerden biri olduğunu hatırlatan Altıkulaç, ‘Üyelerimiz doğrudan halka mal ve hizmet sunuyor. İnsanlar sokağa çıkmayınca, esnaf iş yapamıyor. Zaten bakanlık genelgesi ile kafe, kahvehane, hamam gibi meslek kolları tamamen, lokanta, pastane vb meslek kolları kısmen kapatıldı. Esnafın ayağa kalkması lazım. Tüketicilerin alışverişlerinde esnaf tercihi küçük işletmeleri rahatlatacaktır.
Esnaf sanatkarlar mahallemizdeki dostlarımızdır. Yaklaşan bayram alışverişlerini dostlarımızdan yapalım. Çoğu yabancı sermayeli şirketlerden oluşan AVM ler yerine paramızı küçük esnafa harcayalım, Çiğli’nin parası Çiğli’de kalsın, paramızın bereketinin ilçemize hayrı dokunsun’ dedi.

Kafa karıştırıyor
AVM lerin toplum sağlığı için tehdit olma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Altıkulaç, ‘Bu tür kapalı mekanların ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerini ne derece sağlıklı ? Kapalı alandaki hava sirkülasyonu virüsün yayılmasına çanak tutar mı? Havalandırma ile yapılan ısıtma-soğutma sistemlerinin enerji tasarrufu için %100 taze hava ile çalıştırılmaması iddiaları var. Bu durumda bir tane bile coronalı hasta varsa; virüsün havalandırma sistemi ile ortama dağıtılma ihtimali nasıl önlenecek? Sosyal mesafe korunsa bile, hepa filtre maskeler kullanılmadığı için maskenin koruyucu gücü ne kadar olacaktır?
Görüldüğü üzere AVM’lerde alışverişler kafalarda soru işaretleri doğurmaktadır. Oysa aileleriyle birlikte halkın bir parçasını oluşturan esnaf sanatkarlar, toplum sağlığını her zaman ön planda tutmuş, insanların sağlığı için gerektiğinde işyerlerini iki ay kapatmış, her türlü fedakarlığı yapmış ve gereken hijyen tedbirlerini almışlardır.’ diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL