Antalya ve Burdur Valileri: “Boşuna gelmeyin, almayacağız”

  7 ile seyahat yasağı kalktı ama Burdur ve Antalya Valileri yaptıkları açıklamalarda seyahat belgesi olmayanların şehirlerine alınmayacağı açıklamalarında bulundular. Antalya Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada İl Umumi Hıfsısıhha Kurulu’nun..

Antalya ve Burdur Valileri: “Boşuna gelmeyin, almayacağız”

 

7 ile seyahat yasağı kalktı ama Burdur ve Antalya Valileri yaptıkları açıklamalarda seyahat belgesi olmayanların şehirlerine alınmayacağı açıklamalarında bulundular.

Antalya Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada İl Umumi Hıfsısıhha Kurulu’nun aldığı karar gereği halen şehre giriş çıkış yasağı devam eden kentlerden şehre girişlerin yasak kapsamında olduğu ve seyahat belgesi olmayanların şehre alınmayacağı duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:
“Şehir giriş-çıkışlarının kısıtlanması uygulamasının devam edeceği Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinden seyahat izin belgesi olmadan gelerek İlimize giriş yapmak isteyenlerin ilgili mevzuata göre cezai işlem uygulanarak, geri çevrilmesine”.

Burdur Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı açıklamada yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla diğer illerden Burdur’a gelmeyi planlayanlar için önemli bir uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram ve yaz tatili dolayısıyla İlimize gelecek vatandaşların, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında İlimize girişlerinde 14 gün süreyle yurt ve pansiyonlarda karantinaya alınacaklarını belirten Vali Şıldak, bu hassas süreçte vatandaşlarımızın tatil için seyahat etmemeleri ve bulundukları yerde kalmaları gerekliliğine dikkat çekti.
Uyarıları dikkate almayarak gelenlerin ise ancak 14 günlük karantina süresinin sonunda, ikametlerine gitmelerine izin verileceğini ifade etti.
Vali Şıldak yaptığı paylaşımda;
“DİĞER İLLERDEN BURDUR’A GELMEYİ PLANLAYANLAR İÇİN ÖNEMLİ DUYURU”
Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla Burdur’a gelmeyi planlayanların bu yönde hareket etmemeleri, bulundukları yerde kalmaları gerekmektedir.
Bu uyarıyı dikkate almayarak gelecek olanlar ise İlimize girişte tespit edilerek 14 gün süreyle yurt ve pansiyonlarda karantinaya alınacaklar, ancak bu sürenin sonunda ikametlerine gitmelerine izin verilecektir.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL