65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza 4 saat süreyle sokağa çıkabilme müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza 4 saat süreyle sokağa çıkabilme müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız, ülkemizdeki tüm sektörlerde normalleşme sürecinde..

65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza 4 saat süreyle sokağa çıkabilme müjdesi

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağında son dakika gelişmesi: Bakanlar ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımıza 4 saat süreyle sokağa çıkabilme müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada,

“Sağlık Bakanlığımız, ülkemizdeki tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlar hazırlayarak ilgili kurumlara göndermeye başladı. Tüm kurumlar ve işletmeler, faaliyetlerini bu rehber dokümanlardaki kurallara uygun şekilde yürütecek. İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba, ilk etapta, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.

20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL