GÜNDEM SAĞLIK SON DAKİKA

Yerli solunum cihazının ilk deneme prototipi üretildi

Yerli solumun cihazımızın seri üretim ilk deneme prototipi…@biyovent tasarladı, @arcelik üretti, @aselsan ve @baykar_savunma mühendislerinin teknik destek ve katkılarıyla…#BirlikteBaşaracağız #MilliTeknolojiHamlesi 🇹🇷 pic.twitter.com/bGPHpxaIIX — Selçuk Bayraktar (@Selcuk) March 30, 2020 Baykar..

Yerli solunum cihazının ilk deneme prototipi üretildi

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından ilk yerli solunum cihazı ilk deneme prototipi üretimi müjdesini paylaştı. Selçuk Bayraktar paylaşımını “Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik” mottosuyla taçlandırdı. Cihaz Koronavirüs savaşında en önemli silahlardan biri olarak biliniyor.

Aynı zamanda T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selcuk Bayraktar cihazı en hızlı şekilde üretip milletimizin hizmetine sunmak için mühendislerimizin gecesini gündüzüne katarak gönülden çalıştıkları bilgisini paylaştı. Cihaz için dört firmadan 100’e yakın mühendis gecesini gündüzüne katarak çalıştı.

Biosys firmasının tasarladığı, Arçelik’in ürettiği, Aselsan ve Baykar Savunma  mühendislerinin tasarladığı Biyovent ismi verilen yerli solunum cihazının seri üretim ilk deneme üretimi çalışanların alkışlarıyla gerçekleştirildi.

Biyovent: Üstün teknoloji ürünü mekanik ventilasyon cihazı olarak tanımlanıyor. Özellikleri şu şekilde ifade ediliyor:

Biosys mutfağından çıkan bütün mekanik vantilatörler aynı standart kullanıcı arayüzü ile çalışmaktadır.

Mümkün olan en yüksek hasta güvenliği ve kullanım kolaylığı göz önünde bulundurularak tasarlanan cihazlarımız, yeniden kullanılabilir ve tek kullanımlık parça seçenekleri ile kullanıcıya sunulmaktadır.

Otomatik kalibrasyon, tüp kompanzasyonu ayrıca; Nasal Cpap ve Yüksek akış oksijen terapisi modlarına sahip olan ürünlerimiz birden çok durumda kullanıma uygundur.

Biz de Haberçadırı ailesi olarak cihazda emeği geçen bütün firmalara ve çalışanlara teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. Ellerinize sağlık diyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL