GÜNDEM SAĞLIK SON DAKİKA ÜST MANŞET

Manisa’ya tüm giriş çıkışlar 15 gün süreyle yasaklandı

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Manisa’ya Giriş/Çıkışların 15 Gün Süreyle Durdurulduğuna İlişkin 18.04.2020 Tarihli ve 2020/32 Sayılı Kararını açıkladı. Açıklama şu şekilde: Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve..

Manisa’ya tüm giriş çıkışlar 15 gün süreyle yasaklandı

Manisa'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Manisa’ya Giriş/Çıkışların 15 Gün Süreyle Durdurulduğuna İlişkin 18.04.2020 Tarihli ve 2020/32 Sayılı Kararını açıkladı. Açıklama şu şekilde:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Coranavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere kararlar alınmaktadır.
Gelinen noktada Koronavirüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve ilimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirildiğinden Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi kapsamında aşağıdaki ek tedbirlerin alınması gerekmiştir;
I- İlimiz sınırlarından kara ve hava yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük süre için geçici olarak durdurulacaktır.
2-İlimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca ilimizde kalmaları esastır.
3-İlimiz giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik almış olduğumuz 2020/20, 2020/21 ve 2020/22 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile belirlenen istisnalar 18 Nisan Cumartesi günü saat 24:00’den sonra da geçerli olacaktır.
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı duyurulur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL