EKONOMİ SAĞLIK

EGSD’den üyelerine desteklerden yararlanın çağrısı

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, emek yoğun sektörlerin covid-19 pandemisinden fazlasıyla etkilendiklerini ifade ederek, “Can sağlığı her şeyden önemlidir ancak işletmelerin de ayakta kalması gerekiyor…

EGSD’den üyelerine desteklerden yararlanın çağrısı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, emek yoğun sektörlerin covid-19 pandemisinden fazlasıyla etkilendiklerini ifade ederek, “Can sağlığı her şeyden önemlidir ancak işletmelerin de ayakta kalması gerekiyor. Devletin açıkladığı tüm desteklerden üyelerimizin faydalanması büyük önem arz ediyor” dedi.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durumun her yönüyle çok ciddi olduğunu vurgulayan EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul, Corona virüse karşı korunmak amacıyla, devlet yetkililerimiz bir dizi önlemler alıyor, almaya da devam ediliyor. Ancak işin ekonomik boyutu hiç de iç açıcı değil. Ekonomik durumu düzeltmek için devletin teşvik ve önlem paketlerini özellikle emek yoğun sektörlerin firesiz kullanması gerekli” dedi.

“Emek yoğun sektörler zor durumda”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Emek yoğun olan ve ülke ihracatının yüzde 10 fazlasını oluşturan hazır giyim ve tekstil sektörünün krizden daha çok etkileneceğini söyleyen Ertuğrul, “Sektör temsilcileri olarak bizler yetkililerle devamlı temas halindeyiz. Alınan ekonomik önlemler,  kredi destekleri, vergi,  SGK ödemelerinin ötelenmesi ve kısa çalışma desteği tüm sektörler için de çok önemlidir. Söz konusu desteklerden faydalanmak bir nebze olsun üyelerimize de fayda sağlayacaktır. Sipariş iptalleri, ödemelerde gecikmeler, ilave siparişlerle ilgili soru işaretleri, süreli veya süresiz kapanan işyerleri ile zor bir süreçteyiz ve bununla mücadele etmemizi sağlayacak her önlemi mutlaka almamız gerekiyor” diye konuştu.

Fiziki olarak bir araya gelemediğimiz bu zor günlerde, fiziki ayrılığımızın tam tersine sonuna kadar kenetlenmek zorunda olduklarını vurgulayan Ertuğrul, sözlerini şöyle tamamladı: “Böylece bu zor günleri daha az zararla farkındalığı artmış bir şekilde geride bırakabiliriz. Türkiye olarak kenetlenmemiz gereken bu günleri sağlıkla atlatacağımıza ve tüm çalışanlarımızla beraber işletmelerimizi ayakta tutarak bu zor günleri geride bırakacağımıza yönelik inancımız tam.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL