BELEDİYE HABERLERİ SAĞLIK

Büyükşehir’in mobil destek ekipleri iş başında

65 yaş üzeri vatandaşların pazar, market ihtiyaçları karşılanıyorAntalya Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri soncu evinden çıkamayan 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Mobil Destek Ekipleri..

Büyükşehir’in mobil destek ekipleri iş başında

65 yaş üzeri vatandaşların pazar, market ihtiyaçları karşılanıyorAntalya Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri soncu evinden çıkamayan 65 yaş üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Mobil Destek Ekipleri dışarı çıkma kısıtlaması olan vatandaşların market pe Pazar alışverişlerini yapıyor. Ekipler 65 yaş üstü vatandaşların ilaçlarını ve ekmeklerini alıp, ATM’den paralarını çekerek teslim ediyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan
Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesiyle harekete geçerek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mobil Destek Ekibi oluşturdu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, meyve, açık hava ve yiyecek

Büyükşehir Belediyesi’nin 0242 244 29 07 ve 0242 248 55 49 numaralı telefonunu arayan vatandaşlar eczane, market ve pazar alışverişleri gibi konularda yardım talebinde bulunuyor. Telefonla talepleri alınan vatandaşların adreslerine Mobil Destek Ekipleri yönlendiriliyor. Ekipler vatandaşların evlerine giderek ihtiyaç listelerini ve ücretlerini alarak alışverişlerini gerçekleştiriyor. Büyükşehir’in risk gurubunda bulunan vatandaşların sağlığını korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlattığı uygulama büyük takdir topluyor.
AYSEL NİNE’YE EKMEK ALDILAR

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Büyük küçük demeden vatandaşların her türlü ihtiyacına koşan Büyükşehir Belediyesi, Mobil Destek Ekibiyle 82 yaşındaki Aysel Küçük ’ün 5 adet ekmek talebini anında yerine getirdi. 82 yaşındaki Aysel Küçük komşularının Büyükşehirden kendisi için bu hizmeti talep ettiğini ifade ederek şunları söyledi, “ Ekmeğimi bazen komşularım getiriyordu bazen de çocuklara aldırıyordum ama onlara da sokağa çıkma kısıtlaması gelince aldıracak kimsem kalmadı. Yerimden kalkamıyorum. Muhittin Böcek oğlumdan Allah bin kere razı olsun. Bana böyle yardım yolladığı için sağ olsun” dedi.
DURU ÇİFTİNİN PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Öte yandan Muratpaşa İlçesinde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Ali Duru (73) ve Neriman Duru çifti de Mobil Destek hattını arayarak pazar alışverişi talebinde bulundu. Büyükşehir ekipleri adrese hareket ederek ihtiyaç listesi ve ücretini alarak Duru çiftinin pazar alışverişini gerçekleştirdi. Mehmet Ali Duru, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi’nden bir arkadaşımız arayarak Muhittin Böcek Başkanımızın selamı var siz evden çıkamıyorsunuz bir ihtiyacınız varsa yardımcı olacağız dedi. Ben de sebze ve meyveye ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onlar da hemen arkadaşları yönlendirdi. Çok önemli bir hizmet bu hizmetten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Neriman Duru ise “Bizi çok mutlu ettiler. Dışarı çıkamadığımız için bu hizmet bizim önemli bir ihtiyacımızı karşıladı. Böyle bir uygulamayı takdirle karşılıyorum. Muhittin Beye böyle çalışmaları başlattığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL