ASAYİŞ

Antalya havadan helikopter ve drone ile denetlendi

Antalya Emniyet Müdürlüğü ilgili birimleri dronla Antalya trafiğini havadan denetledi. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla; denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirerek, sürücülerde “algılanan yakalanma..

Antalya havadan helikopter ve drone ile denetlendi
Antalya Havadan Helikopter ve Drone ile Denetlendi
Antalya Emniyet Müdürlüğü ilgili birimleri dronla Antalya trafiğini havadan denetledi.
Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla; denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirerek, sürücülerde “algılanan yakalanma riski duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için, otoyollarda ve şehirlerarası karayollarında “sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek” gibi ihlallerin önlenmesine yönelik 07-13 Nisan tarihleri arasında “Havadan Özel Trafik Denetimi” yapıldı.
Helikopter ve Drone ile yapılan trafik denetimlerinde; (44) sürücüye trafik idari para cezası uygulandı.
Bu kapsamda çalışmaların  devam ettiğini belirten Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri faaliyetlerinin gayesinin yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyması, trafik kazalarının en az seviyeye indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması hedeflenmesi olarak açıkladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL