-
Antalya polisinin cüzdanları çalınan Çinli turistlerle dil imtihanı - Nisan 4, 2021
-
Vaka sayılarının artışı turizmcileri endişelendiriyor - Nisan 4, 2021
-
Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halinde araçlara çarptı 1 yaralı - Nisan 4, 2021
-
Antalya’da trafik ekipleri denetim yaptı - Nisan 4, 2021
-
Vali Yazıcı: “Biz turizm şehriyiz. Türkiye’yi temsil eden bir şehriz. Risk haritasında kırmızı bize yakışmadı” - Mart 30, 2021
-
MEB’den yüz yüze eğitimle ilgili açıklama - Mart 30, 2021
-
Türkiye, yüzde 68 ile Instagram kullanımında birinci - Mart 30, 2021
-
Elektrikli motosiklette tehlikeli yolculuk - Mart 30, 2021
-
Antalya turizm tecrübesini Küba ile paylaşacak - Mart 30, 2021
-
Büyükşehir Belediyesi Aile Sağlığı Merkezi açılışa hazır - Mart 30, 2021
601 sağlık çalışanında Koronavirüs tespit edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı basın açıklamasında
601 sağlık çalışanında Koronavirüs tesbit edildiğini söyledi. Bakan Koca’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada öne çıkan ifadeler şu şekilde:
“Her geçen gün sağlık çalışanlarımızda pozitif çıkan vaka sayılarımızın daha fazla olduğunu söylemek istiyorum. Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek. 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Dolayısıyla özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun. Bu anlamda herhangi birileri malzemeye ulaşamıyorum diyorsa lütfen bize ulaşsın. Bu anlamda hiçbir eksiklik oluşturmayacağız. Sadece son bir haftada dağıtımız N95 maske 4 milyona yakın oldu. Daha fazlasını da veririz, ihtiyaç neyse. Onun için yurt dışına ihracatı kestik, bütün imalatı ülkemize ve sağlık çalışanlarımızın öncelikli bu ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Burada hep birlikte ne kadar özverili ve fedakar, cephede mücadele eden, riskli olan sağlık çalışanlarının olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizler de onları korumak için her türlü tedbiri alıyor olacağız.
“Başından beri birlik ve beraberlik içinde bir mücadele ortamı için gayret gösteriyoruz. Bu mücadelede tek ferdin bile farklı davranmasına hakkının olmadığını ifade ediyoruz. Biz imkanlarımızı olabildiğince artırmaya, A, B ve C planında ne yapmamız gerektiğini planlamasını yapıyoruz. Yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 63. İstanbul’da yatak doluluk oranı yüzde 58’de. Bu süreçte özel hastanelerin de kısmen devrede olduğunu, onların da devreye daha yoğun girebileceklerini, bu anlamda şu an herhangi bir sorunun olmadığını ifade etmek istiyorum. Yaklaşım ve önerilerin yapıcı olması gerektiğinin altını çiziyorum.
“Pandemi hastaneleriyle ilgili düzenleme yapılıyor olacak. Vatandaşımızdan ücret talep edilmemesi gibi bir yaklaşım içerisindeyiz. Bu anlamda da düzenleme ve yaklaşım söz konusu. Esas ifade ettiğim, temas ve izolasyon. Biz şu dönemde zorunlu olmadıkça evden asla çıkmamaya ve kendimizi izole etme gayreti içinde olmalıyız. Bilim Kurulu’nun toplantısında özel sektörün de bu anlamda minimum personelle üretimine devam etmesiyle ilgili bir öneri de vardı. Biz bakanlık olarak MHRS randevu ve çağrı sistemlerimizde çok kişi çalışır. Bu dönemde çalışanlarımızın yüzde 90’ı evden sisteme katılıyor. Daha önce bunu yapmamıştık. Bu süreç özellikle iş ortamının gerektiğinde dijital ortamda evden de nasıl yapılabilir olduğunu görüyoruz. Bunun yoğunlaştırılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Hedef izolasyon ve bunun evde mutlak yapılıyor olması.
“Sağlık çalışanlarımızı daha çok tarama kitinden geçirmek gibi bir yaklaşım var, önümüzdeki günlerde netleştirmiş oluruz. İlaçla ilgili, yoğun bakımdaki hastalarımızın çoğunda kullandık. Bilim Kurulu ilacın etkinliğiyle ilgili bir analiz yapıyor. Bu analiz ve uygulama şeklinin nasıl yapılacağıyla ilgili önümüzdeki günler netleşmiş olur.
“Özellikle tedavisi yapılan ve antikor gelişmiş kişilerin plazmasını hasta kişiye vermek. Bununla ilgili bir çerçeve çizildi. Hangi hastaya nasıl uygulanması gerektiğiyle ilgili bugün de yayınlandı. Kızılay’ı da burada önemli bir birim olarak. Bunu yapabilecek olan üniversitelerin de yapabileceklerse izin vermek üzere bir genelge yayınlanmış oldu. Bu konuda biz kök hücre uygulamasını da daha genişletmek istiyoruz. Kök hücre uygulamasını da yapacak olan merkezlerde uygulamak istiyoruz.
“Solunum cihazlarıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Seyahat kısıtlamasının daha yoğun yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığı da daha yoğunlaştırdığı bir döneme girdi, önümüzdeki günlerde bunu daha da yoğunlaştırarak sürdüreceklerini biliyoruz.
“Bilim Kurulu’nun geçen toplantıda aldığı kararları biz biliyoruz. Bu kararların ne olduğu da belli. Bazı şehirler özelinde genel giriş çıkışların kontrolü istenmişti, bütün Türkiye’de uygulandı. İçişleri Bakanlığı yetkili, daha da uygulanmış olacak.”