EKONOMİ

Girişimciye altın tavsiyeler

LİYAKAT’tan “Bir Girişim Bin Deneyim” Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), “Bir Girişim Bin Deneyim” paneli ile fark yaratan ünlü girişimcileri ağırladı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi “Dünyanın geleceği girişimcilerin elinde” dedi. İzmir..

Girişimciye altın tavsiyeler

LİYAKAT’tan “Bir Girişim Bin Deneyim”

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), “Bir Girişim Bin Deneyim” paneli ile fark yaratan ünlü girişimcileri ağırladı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi “Dünyanın geleceği girişimcilerin elinde” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi girişimciliğin “durdurulamaz” bir lokomotif haline geldiğine dikkat çekti. Global Girişimcilik Platformu’nun araştırmasından örnek veren Eskinazi, dünyada 480 milyon girişimcinin 310 milyon girişimi yönettiğini belirterek “Girişimcilik hayat demek. Girişimci olmazsak, girişimcilik olmazsa Türkiye var olamaz” dedi. Girişimciliğin tüm dünya için ortak bir hedef olduğunu söyleyen Eskinazi “Geçmiş dönemde zenginlik kaynağı yer altı kaynaklarıyla oysa yaşadığımız dönemin zenginlik kaynağının kendisi insan ve tüm zenginlik /fikirler üreterek’ geliyor. Dünyanın en güçlü, en çok rol model alınan insanları girişimciler, çünkü onlar dünyamızı değiştiriyor” diye konuştu.

Yapamazsın diyeni dinlemeyin”

10 yıl önce girişimci ekosistemine destek vermek için yola çıkan LİYAKAT Derneği’nin de bir girişimcilik eseri olduğunu hatırlatan Eskinazi “Girişimcilik ruhumuzla 10 yıl boyunca kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklara, en çokta genç beyinlere girişimcilik bilinci aşılamak için pek çok proje gerçekleştirdik. ‘Yapamazsınız’ diyenleri dinlemedik, yaptık ve en güzeli de hala yapmaya devam ediyoruz” dedi. Hayata geçirdikleri projelerle girişimcilik ekosisteminde fark yaratan herkese teşekkür eden Eskinazi “Buradaki her biri girişimcinin ayrı hikayesi var. Onların deneyimleri, hikayeleri sizlerin yolunu açacak. Unutmayın ki girişimciyseniz, dünyanın geleceğisiniz demektir” diye konuştu.

Altın tavsiyeler

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi

“Bir Girişim Bin Deneyim” konulu panelin girişimcilik için hayallerin peşinden gitmek gerektiği düşüncesi damga vurdu. Moderatörlüklerini Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Deniz Eriş ile İnsan Kaynakları Wellbeing Danışmanı Ece Süren Ok’un yaptığı panellerde girişimci olmak isteyenlere altın tavsiyeler geldi. İşte o tavsiyeler:

WBAF / Dünya Melek Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş:

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Bakmak ve görmek arasında çok fark vardır. Girişimci ihtiyacı gören kişidir. Girişimcilikse risk alabilme ve aldığın risklerin sonucunda kaybedebileceklerini hesaplayabilme becerisidir. Bilin ki girişimciliğin yaşı yoktur.

Binnaz ile Faladdin’in kurucu ortağı ve CTO Kaya Diker:

Girişimci araştırmasını yapar ve ölçülebilir derecede risk alır. Fikir kadar önemli olan birşey varsa o da formülü uygulayabilmek. Zaman önemli, hedefinizi koyar koymaz çalışmaya başlayın.

Kamuoyunda Bar Psikoloğu olarak bilinen gençlerin gözdesi Psikolog Ferhat Aydın:

Başarı, başarısızlık ara istasyonlarından sonra gelen son duraktır. Denersin olmaz, olur gibi olur olmaz ama yılmazsan hayatın akışı seni başarıya götürür.

Pizza Locale ortaklarından Eren Kurt:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Bir girişimcinin tünelin sonundaki ışığı görebilmesi, eğer bir fırsat varsa onu mutlaka değerlendirmesi gerekir.

 

İzmir Köy Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve yazı

Girişimde dayanışma çok önemli. Kooperatifçilik bir dayanışma hikayesidir. Unutmayın küçük kıvılcımlar, iyi işlerin başlangıcıdır.

Witcho Working Kurucusu Övünç Emre:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Girişimciyseniz bazen dünyayı kurtarır gibi uyanırsınız, bazen batmış gibi. Yılmayın, iyi bir girişim için bazen dibi görmelisiniz.

Çiftçi/yazar Armağan Portakal:

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Bir işte ilerlerken emin olun yalnızca inancınız ve ilhamınız varsa yol alabilirsiniz.

Ozpack kurucusu Osman Can Özcanlı:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve takım elbise

Hayatı kolaylaştıran, basit birşey bulun. Özgün olun. Fikrinizin kötü olduğunu söyleyenler olacak, onlara aldırmayın.

Smyrna Boyoz’un kurucusu Musa Turan:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, şunu diyen bir yazı 'A TURAN MYRNA BOYOZ KURUCUSU'

Girişimci olacaksanız riskleri ve görev tanımlarını çok iyi yapmalısınız. Ortağınızla ilk önce başarıyı değil batarsanız nasıl bir yol izleyeceğinizi konuşun.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar

Katılımın yüksek olduğu panele maddi destek sağlayan sponsorlara ve konuşmacılara plaketle teşekkür edildi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar, kalabalık ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve iç mekan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL