Burası Alanya: Kütüphanede “Temiz kitap” dönemi başladı

Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde bulunan kitaplar bugünden itibaren, kütüphaneye kazandırılan dezenfekte cihazından geçirildikten sonra teslim edilip, teslim alınacak. Geçtiğimiz hafta COVID-19 virüsü bilinen ismiyle Koronavirüs endişesiyle kısıtlama getirilen ancak..

Burası Alanya: Kütüphanede “Temiz kitap” dönemi başladı

Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde bulunan kitaplar bugünden itibaren, kütüphaneye kazandırılan dezenfekte cihazından geçirildikten sonra teslim edilip, teslim alınacak.

Geçtiğimiz hafta COVID-19 virüsü bilinen ismiyle Koronavirüs endişesiyle kısıtlama getirilen ancak kitap hizmetine devam eden Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde yeni bir dönem başladı. Koronavirüs salgınının ardından aldığı önlemlere bir yenisini ekleyen Alanya Belediyesi, Emine Hacıkura Kütüphanesi’ne kazandırdığı kitap dezenfekte cihazı ile virüsün kitap takaslarıyla bulaşıp, yayılmasının önüne geçecek. Ozon ve mor ışın yardımıyla yaklaşık 32 saniyede bir kitabı o dezenfekte edebilen cihaz, tek bir tüp ile 80 bin saat çalışıp, 8 milyon kitaba işlem uygulayabiliyor.

“VİRÜSÜN KİTAP YOLUYLA BULAŞMASININ ÖNÜNE GEÇECEK”

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Bu kriz günlerini evde geçirmek, evde geçen süreyi de en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu yöntemlerden birisi de kitap okumak. Biz de Emine Hacıkura Kütüphanesi olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu hizmeti de güvenli hale getirebilmek adına hizmete soktuğumuz dezenfekte cihazımız da bu süreçte bize büyük bir kolaylık sağlayacak. Halkın sağlığını korumak adına bu cihazın teminini sağlayan Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL