EKONOMİ ÜST MANŞET

Su ürünleri ihracatının lideri Kılıç Deniz

İhracat şampiyonu açık arayla yine Kılıç oldu Türkiye su ürünleri sektörünün öncü firmalarından biri olan Kılıç Deniz, bu yılda ihracatta liderliği kimseye bırakmadı. Kılıç Deniz, 180 milyon dolarlık ihracat rakamıyla..

Su ürünleri ihracatının lideri Kılıç Deniz

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

İhracat şampiyonu açık arayla yine Kılıç oldu

Türkiye su ürünleri sektörünün öncü firmalarından biri olan Kılıç Deniz, bu yılda ihracatta liderliği kimseye bırakmadı. Kılıç Deniz, 180 milyon dolarlık ihracat rakamıyla 2019 yılı Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracat şampiyonu oldu. Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde Kılıç Deniz adına ödülü alan Kılıç Deniz Ürünleri İhracat Direktörü Hilay Ağaoğlu, “İhracatta yükselen grafiğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 2019 yılında Türkiye’ye 13 milyar 302 milyon dolar döviz kazandıran ve ihracata büyük katkı sağlayan 56 üyesini düzenlediği törenle ödüllendirdi.Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı JakEskinazi ve ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

“Açık ara sektör lideri”

Geçtiğimiz yıllarda da Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracat şampiyonu olan Kılıç Deniz, geçen yıl 170 milyon dolar ile birinciliği kazandığı rakamı 180 milyon dolara çıkararak zirvedeki yerini korudu. Uzun yıllardır sektöründe liderliği kimseye kaptırmayan, hatta bu yıl ikinci ve üçüncü olan firmaların toplam ihracat rakamına neredeyse tek başına ulaşarak açık ara liderliğini koruyan Kılıç Deniz’in başarılarını sürdüreceğini söyleyen Kılıç Deniz Ürünleri İhracat Direktörü Hilay Ağaoğlu, “2018 yılında gerçekleştirdiğimiz 170 milyon dolarlık ihracat rakamını 2019 yılında 180 milyon dolara taşıdık. Ekonomimizdeki sıkıntılı sürecin çıkışın reçetesi ülkemize döviz kazandırmak ve ihracatı arttırarak cari açığı kapatmaktır. Kılıç olarak bu vizyon ile çalışıyor, üretiyor ve ülkemize katkı sağlıyoruz, sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL