EĞİTİM ÜST MANŞET

Nükleer Tıp alanında uzman Pof. Dr. Suzanne Lapi Ege’ye konuk oldu

Nükleer Bilimler Enstitüsü’nde “Expanding The Toolbox of Radiometal PET Agents” Konferansı Ege Üniversitesi (EÜ) Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından “Nükleer Tıp” konulu bir konferans gerçekleştirildi. EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü Konferans Salonunda..

Nükleer Tıp alanında uzman Pof. Dr. Suzanne Lapi Ege’ye konuk oldu

Nükleer Bilimler Enstitüsü’nde “Expanding The Toolbox of Radiometal PET Agents” Konferansı

Ege Üniversitesi (EÜ) Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından “Nükleer Tıp” konulu bir konferans gerçekleştirildi. EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü Konferans Salonunda yapılan programda, Birmingham Alabama Üniversitesi Tıp Fakültesi Wallace Tümör Enstitüsünden Prof. Dr. Suzanne Lapi konuşmacı olarak yer aldı.
Konferansa; EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Müslim Murat Saç, Doç. Dr. Süleyman İnan ile Nükleer Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Altaş, Nükleer Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgay Karalı, Nükleer Uygulamalar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Teksöz, Prof. Dr. Fazilet Zümrüt Biber Müftüler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Nükleer Tıp alanında PET Görüntüleme Radyoizotopları üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Suzanne Lapi, konferansta bu alanda yaptığı çalışmaları anlattı. Prof. Dr. Lapi, “Zirkonyum, bakır, skandiyum” gibi radyo izotoplarının nasıl kullanıldığına, ne gibi özelliklerinin bulunduğuna ve üzerinde hangi çalışmaları yaptıklarına değindi. Çalıştığı merkezde hem klinik üretim yapan hem de klinik öncesi çalışmaları bulunan Lapi, “ Hayvan görüntüleme sistemleri aracılığıyla Nükleer Tıp alanında yaptığımız çalışmalar hız kazandı. İncelediğimiz radyoizotoplarının insanlar üzerindeki etkilerini ve kanser ile ilgili neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Kullandığımız PET/CT görüntüleme sistemi ile vücuttaki fizyolojik süreçlerin üç boyutlu bir görüntüsünü alıyor, anatomik ve fizyolojik bilgiyi tek seferde elde etmiş oluyoruz” diye konuştu.
Programın sonunda EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran tarafından Prof. Dr. Suzanne Lapi’ya “Teşekkür Belgesi” verildi.
Ege Üniversitesinde bir hafta kalacak olan Prof. Dr. Suzanne Lapi, üç gün boyunca akademisyenlere ve öğrencilere seminerler verecek. İlk seminerini EÜ’de yapan Lapi, Celal Bayar ve Adnan Menderes üniversitelerinin de konuğu olacaktır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL