SAĞLIK ÜST MANŞET

“Kronik hastalıklardan kaçarken tehlikeli zehirlenmelere yakalanıyoruz”

PAKETLİ Mİ ? PAKETSİZ Mİ? Son zamanlarda kronik hastalıkların görülme sıklığının artması ve görülme yaşlarının küçülmesi nedeniyle tüm dünyada özellikle besinler üzerinde çalışmalar yapılmaya başlandı. Kronik hastalıkların artışının paketli ve..

“Kronik hastalıklardan kaçarken tehlikeli zehirlenmelere yakalanıyoruz”

PAKETLİ Mİ ? PAKETSİZ Mİ?

Son zamanlarda kronik hastalıkların görülme sıklığının artması ve görülme yaşlarının küçülmesi nedeniyle tüm dünyada özellikle besinler üzerinde çalışmalar yapılmaya başlandı. Kronik hastalıkların artışının paketli ve fabrikasyon ürünlere bağlanması nedeniyle, denetimsiz ve hijyenik olmayan koşullarda hazırlanmış gıdalara karşı talebin arttığını ve buna bağlı olan tehlikeli ve ölümcül zehirlenmelerin arttığını görmekteyiz. Kronik hastalıklardan kaçarken yoğun besin zehirlenmeleri ve hijyen hastalıklarıyla karşı karşıyayız.

Bu konuda Asklepion Life Dergisi’nin yazarlarından Uzman Diyetisyen Burcu Dilek Demir şöyle diyor:
“Kronik hastalıkların artışının paketli ve fabrikasyon ürünlere bağlanması nedeniyle, denetimsiz ve hijyenik olmayan koşullarda hazırlanmış gıdalara karşı talebin arttığını ve buna bağlı olan tehlikeli ve ölümcül zehirlenmelerin arttığını görmekteyiz. Öncelikle içinde bulunduğumuz asır, sahip olduğumuz yaşam koşulları, kalabalıklaşan topluma gıdanın ulaştırılması gibi sebeplerle teknolojiden ve paketli gıdalardan vazgeçmek ütopik bir düşüncedir. Bununla beraber pakete girecek ürünün işlenmesi sırasında değişime uğraması, katkı maddeleriyle işlenmesi, gıda boyaları ile cazip görüntüye ulaştırılması, gibi durumlar sağlığı ciddi şekilde etkilemektedir tabii bu arada kullanılan ambalajların içeriği de önemlidir. Ancak pakete giren tüm ürünlerin sağlığı kötü yönde etkilediğini söylemek mümkün değildir. Sonuçta gıdaların hijyen kotrolünün sağlanması, tağşişin engellenmesi ve gıdaların bozulmadan tüketiciye ulaştırılması konusunda büyük firmaların bize verdiği güvence vardır. sağlık bakanlığı ve tarım bakanlığı denetimleriyle edinilmiş belgeler bize güven vermektedir .Tüketicileri bilgilendirmek ve doğru şekilde yönlendirmek önemlidir. Beslenme ve hastalıklar konusunda uzun yıllardır çalışan bir uzman olarak doğru teknolojiye ışık yakmanın büyük faydaları olduğunu söyleyebilirim. Vicdanlı ve işini düzgün yapan, toplum sağlığını önemseyen üreticiler ve doğru denetim sistemleriyle sağlıklı bir toplum hayal değildir”.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL